Отидете към основна версия

6 739 7

Задържаха 145 души у нас при мащабна операция

  • мвр-
  • митници-
  • операция-
  • арести

МВР и Агенция „Митници“ проведоха действия на територията на страната в рамките на мащабната операция срещу нелегалната имиграция и трафика на наркотици и оръжия в Югоизточна Европа

Снимка: БГНЕС

В хода на съвместната полицейско-митническа операция на територията на страната са проверени 7423 души и 3775 МПС, като 9 превозни средства са задържани. Претърсвания са извършени в 9 помещения. Иззети са 9 неистински документа за самоличност, 40 000 лева и 2320 г злато. Задържаните за участие в престъпления, свързани с незаконна миграция са 145. По установените случаи са образувани 21 досъдебни производства съобщиха от МВР.

МВР и Агенция „Митници“ проведоха действия на територията на страната в рамките на мащабната операция срещу нелегалната имиграция и трафика на наркотици и оръжия в Югоизточна Европа. Засиленият контрол по външните граници на ЕС включваше извършване на проверки на принципа на анализ на риска на база рискови показатели, предоставени от аналитичен проект „Оръжия и експлозиви” на Европол. В операцията се включиха служители на главните дирекции в МВР „Борба с организираната престъпност“, „Гранична полиция“ и „Национална полиция“ и представители на Агенция „Митници”. За координиране на действията и обмен на информация с партниращите държави в дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ – МВР бе създадено национално контактно звено. В рамките на засиления полицейския и митническия контрол сформираните екипи извършваха проверки по рисковите показатели, разработени от Европол, на преминаващите хора и моторни превозни средства през наземни и черноморски ГКПП.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.

Свързани новини