Last news in Fakti

28 Септември, 2021 20:13 6 731 7

Задържаха 145 души у нас при мащабна операция

  • мвр-
  • митници-
  • операция-
  • арести

МВР и Агенция „Митници“ проведоха действия на територията на страната в рамките на мащабната операция срещу нелегалната имиграция и трафика на наркотици и оръжия в Югоизточна Европа

Задържаха 145 души у нас при мащабна операция - 1
Снимка: БГНЕС

В хода на съвместната полицейско-митническа операция на територията на страната са проверени 7423 души и 3775 МПС, като 9 превозни средства са задържани. Претърсвания са извършени в 9 помещения. Иззети са 9 неистински документа за самоличност, 40 000 лева и 2320 г злато. Задържаните за участие в престъпления, свързани с незаконна миграция са 145. По установените случаи са образувани 21 досъдебни производства съобщиха от МВР.

МВР и Агенция „Митници“ проведоха действия на територията на страната в рамките на мащабната операция срещу нелегалната имиграция и трафика на наркотици и оръжия в Югоизточна Европа. Засиленият контрол по външните граници на ЕС включваше извършване на проверки на принципа на анализ на риска на база рискови показатели, предоставени от аналитичен проект „Оръжия и експлозиви” на Европол. В операцията се включиха служители на главните дирекции в МВР „Борба с организираната престъпност“, „Гранична полиция“ и „Национална полиция“ и представители на Агенция „Митници”. За координиране на действията и обмен на информация с партниращите държави в дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ – МВР бе създадено национално контактно звено. В рамките на засиления полицейския и митническия контрол сформираните екипи извършваха проверки по рисковите показатели, разработени от Европол, на преминаващите хора и моторни превозни средства през наземни и черноморски ГКПП.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 5 Отговор
    Браво Рашков!

    Коментиран от #7

  • 2 Neistinski

    12 0 Отговор
    Иззети са 9 неистински документа
  • 3 Тарифа

    9 1 Отговор
    до 10 - 12 000 € за превеждане до Западна Европа !
  • 4 Болярка

    13 1 Отговор
    Значи, можело, ама трябва от някъде да ги натиснат да се размърдат!!!
  • 5 Самуил

    2 2 Отговор
    Ако наистина е около 10,000€ за прекарване на бежанци и те оставят на нашите 3-4000€ е добре за икономиката ни :) бежанците и без това минават транзит оттук, освен заможните…
  • 6 МАФИЯ НА ББ

    10 1 Отговор
    РАЗБОЙКО КО СТАВА БРЕ РАЗБОЙНИК???? ОКРАДОХТЕ ПАРИТЕ И НАПРАВИХТЕ ГРАНИЧНА ОГРАДА ЗА КОКОШКИ. ДАЛАВЕРАДЖИЙТЕ В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ПАТЕРИЦАТА ПСЕВДОПАТРИОТ ЦЪРНИЯ ДАЛАВЕРКО ВАЛЕРКО.
  • 7 Уж софиянец

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Сигурно имотите стана 20 Честито Пък парохода стои Самолета се разби Виновни няма