Отидете към основна версия

4 783 6

Отмъстиха с палеж на квартален полицай

  • отмъщение-
  • палеж-
  • квартален полицай

Открити са следи, доказващи че става въпрос за умишлено опожаряване. Мотивите засега са неясни, води се разследване

Илюстративна снимка БГНЕС

Лек автомобил "Фолксваген" е горял миналата нощ. Колата е собственост на полицая от управлението на МВР в Петрич Атанас Златанов, квартален на селата Първомай, Кулата, Чучулигово, Дрангово, Марикостиново. Районът е известен като меката на дрогата, съобщават от struma.com.

Около полунощ съседи на полицая в село Първомай забелязали горящия автомобил, незабавно е извикана полиция, както и огнеборци, които потушили огъня. Открити са следи, доказващи че става въпрос за умишлено опожаряване. Мотивите засега са неясни, води се разследване.

Това се случва за първи път в Петричко. Досега не е имало опожарен автомобил на служител на реда. Подобни палежи са патент на Сандански, където през годините горяха много полицейски автомобили, палени от криминалнопроявени лица със засегнати интереси. Каква е причината за палежа на колата на Златанов, това трябва да установи разследването.

Някои свързват престъплението с поредицата от полицейски акции срещу отглеждането и търговията с канабис, както и с последната акция, озаглавена "Медицински канабис", но от полицията опровергаха категорично подобна връзка.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини