Отидете към основна версия

2 812 1

Румънски генерал се оказа автоджамбазин

  • румъния-
  • генерал-
  • организирана престъпна група-
  • кражба-
  • коли
Генерал-майор Франциск Радич

Румънската полиция съобщи за съпричастността на генерал-майор от запаса Франциск Радич към организирана престъпна група за кражба на коли, съобщи Лента.ру, цитирайки в. România Liberă.

Според следствието, Радич е свързан с клана Геаману, специализиран в „отвличането“ на автомобили. В резултат на обиск в извънградската къща на генерала пазителите на реда са открили крадена кола, която военният бил закупил от бандитите. Стойността й се оценява на 200 000 евро.

В момента Франциск Радич е обвиняем по друго дело – той е заподозрян в далавери със служебни жилища. В това дело са въвлечени редица генерали и високопоставени държавни чиновници, включително и бившият министър на отбраната на Румъния Корнелиу Добрицою. 

Кланът Геаману се оглавява от румънския криминален авторитет Санду Геаману (с истинско име Илие Александру), издигнал се в престъпната йерархия с кражби на скъпи лимузини, за които впоследствие искал откуп. Сред най-дръзките посегателства на Геаману е кражбата на колата на депутата от румънския парламент и собственик на местен футболен клуб Джиджи Бекали.

През 2011 г. Санду Геаману и двама негови сподвижници бяха осъдени на по 25 години затвор за рекет. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини