29 Април, 2013 19:22 2 808 1

Румънски генерал се оказа автоджамбазин

  • румъния-
  • генерал-
  • организирана престъпна група-
  • кражба-
  • коли
Румънски генерал се оказа автоджамбазин - 1
Генерал-майор Франциск Радич

Румънската полиция съобщи за съпричастността на генерал-майор от запаса Франциск Радич към организирана престъпна група за кражба на коли, съобщи Лента.ру, цитирайки в. România Liberă.

Според следствието, Радич е свързан с клана Геаману, специализиран в „отвличането“ на автомобили. В резултат на обиск в извънградската къща на генерала пазителите на реда са открили крадена кола, която военният бил закупил от бандитите. Стойността й се оценява на 200 000 евро.

В момента Франциск Радич е обвиняем по друго дело – той е заподозрян в далавери със служебни жилища. В това дело са въвлечени редица генерали и високопоставени държавни чиновници, включително и бившият министър на отбраната на Румъния Корнелиу Добрицою. 

Кланът Геаману се оглавява от румънския криминален авторитет Санду Геаману (с истинско име Илие Александру), издигнал се в престъпната йерархия с кражби на скъпи лимузини, за които впоследствие искал откуп. Сред най-дръзките посегателства на Геаману е кражбата на колата на депутата от румънския парламент и собственик на местен футболен клуб Джиджи Бекали.

През 2011 г. Санду Геаману и двама негови сподвижници бяха осъдени на по 25 години затвор за рекет. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илхан Халид

    0 0 Отговор