Отидете към основна версия

2 235 12

Пиян тираджия блъсна Toyota и избяга

  • дрегер-
  • пиян тираджия-
  • бургас

Eто какво стана после

Снимка: БГНЕС

Нафиркан до козирката тираджия блъснал лек автомобил Тойота „Корола“ в района на магазин „Лидъл“ в бургаския жк. „Изгрев“ и избягал. Сцената се разиграла на 31 януари т.г., около 18 ч., като водачът на товарния автомобил с прикачено към него полуремарке, се движел в направление Ямбол-Обзор и пренасял стока, разказва Флагман.бг. След като ударил колата напуснал местопроизшествието, но будни граждани видели катастрофата и веднага сигнализирали органите на реда. Тирът и водачът му били моментално обявени за издирване.

Малко след 19 часа на същия ден, патрулен екип спрял тежката машина за проверка на ул. „Одрин“. Водачът е бил тестван за употреба на алкохол и наркотици, като уредът отчел 1,33 промила алкохол в кръвта.

Тираджията е Атанас Ангелов, на 57 г. от Сливен. Проверка в досието му показва, че Ангелов има две присъди да шофиране в нетрезво състояние. След последната му пиянска проява, свидетелството му за управление на МПС било отнето за 4 месеца и е изтърпял ефективно наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“.

Така през октомври м.г. Атанас отново се сдобил с шофьорска книжка, но видимо е запазил престъпния си навик и отново е седнал зад волана пиян.

Районната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Атанас Ангелов. Ако бъде признат за виновен, тираджият може да отнесе наказание лишаване от свобода от една до пет години и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева, предвижда Законът.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини