Отидете към основна версия

2 414 7

Акция срещу незаконната сеч във Видинско

  • видинско-
  • полиция-
  • незаконна сеч

Водят се разследвания

Снимка: БГНЕС

Специализирана операция срещу незаконната сеч се проведе на територията на няколко селища във видинско, съобщиха от областната дирекция на МВР.

При акцията на 15 февруари полицаи от Кула и горски служители извършили проверки на 9 частни адреса в село Раброво. В дворовете открили общо 61 кубика дърва, за които стопаните не представили превозни билети или представили документи, неотговарящи на установените количества дървесина. За нарушенията горските служители съставили девет констативни протокола, а по случаите в РУ-Кула са образувани девет предварителни проверки по чл. 235 от Наказателния кодекс.

Същия ден, в хода на операцията, полицаи от РУ-Видин и горски служители проверили два адреса – в гр. Брегово и с. Арчар. В дворовете установили общо десетки кубици дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. На стопаните са съставени актове по Закона за горите, а по случаите са образувани две предварителни проверки по чл. 235 от Наказателния кодекс. Около 15 часа на същия ден в района на видинската товарна гара, униформените засекли конска каруца, натоварена с дърва без надлежните документи, като на 18-годишен видинчанин съставили акт по Закона за горите.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.

Свързани новини