Отидете към основна версия

1 856 13

Столичен полицай получи условна присъда за подкуп от 850 лева

  • подкуп-
  • полицай-
  • присъда

Присъдата може да бъде обжалвана

Снимка: БГНЕС

Столичен полицай е осъден условно на една година затвор за получен подкуп от 850 лева. Униформеният е наказан и с глоба от 2000 лева, както и със забрана да работи в МВР за 2 години, уточнява lex.bg.

Присъдата на Софийския градски съд (СГС) не е окончателна и може да бъде обжалвана от полицая, а за нея съобщиха от прокуратурата.

Става дума за случай от 2019 г., като униформеният е обвинен за това, че е приел подкупа от шофьор, за да не му бъде връчена призовка за нарушение на Закона за движението по пътищата.

На подсъдимия било разпределено връчването на призовката, тъй като адресът на нарушителя се намирал в обслужвания от полицая район в столичния кв. „Младост“.

Когато видял призовката, подсъдимият се свързал с шофьора по телефона, тъй като двамата се познавали. По време на телефонния разговор и при последващи срещи служителят му обяснил, че трябва да му плати „глоба“ от 850 лева, обясниха от прокуратурата.

В замяна той нямало да връчи призовката, а впоследствие щял да му съдейства да реши проблемите си във връзка с шофьорската книжка и точките от контролния талон, както и със снимките от камерата на КАТ, която е заснела нарушението.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.

Свързани новини