Отидете към основна версия

3 276 22

Роднини бранят крадци с колове и камъни от полицията в Раковски

  • роднини-
  • белозем-
  • кражби-
  • полиция

По време на случилото се няма сериозно пострадали

Снимка: БГНЕС

Деветима са задържани при специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност на територията на РУ-Раковски. В хода на акцията служителите предприели проверки и на два сигнала от вторник за посегателства от частни имоти в село Белозем. В единия случай от двора на стопанин били откраднати два коня, а в другия – задигнати различни метални вещи от обор в землището на населеното място.

При предприетото разследване криминалистите установили четирима местни жители, като съпричастни към престъпленията. При осъществяването на ареста на двама от тях, служителите на реда били атакувани от няколко техни роднини, въоръжени с колове, вили и камъни. След бързата намеса на допълнителни екипи от районното управление, сектор "Специализирани полицейски сили" и жандармерията агресивното поведение на групата било преустановено.

По време на случилото се няма сериозно пострадали. Петима от участниците в нападението, сред които и една жена, са отведени също в РУ-Раковски. Срещу тях е започнато бързо производство по чл. 131, ал.2, т.3 от НК. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от една до пет години.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.

Свързани новини