Отидете към основна версия

1 890 11

Извратеняк, тормозил сексуално доведената си малолетна дъщеря, остава в ареста

  • съд-
  • темида-
  • извратеняк

Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години

Снимка: БГНЕС

Районен съд – Варна определи най-тежката процесуална мярка за неотклонение "задържане под стража“ за 37-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършване на полово съвкупление с ненавършило 14-годишна възраст момиче – престъпление по чл. 151, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на съда.

Спрямо него са предявени обвинения затова, че чрез използване на положение на зависимост или надзор, при условия на продължавано престъпление е осъществявал действия на полово удовлетворение и съвкупление с доведената си малолетна дъщеря. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Съдът, като взе предвид събраните до момента доказателства и свидетелски показания намери, че може да се направи разумно обосновано предположение за съпричастност на 37-год. мъж към повдигнато му обвинение. С оглед високата обществена опасност от деянието и отчитайки потенциалния риск от съжителство на обвиняемия в едно домакинство с майката на пострадалото малолетно момиче, съдът прецени, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“, именно с цел да се предотврати възможността той да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делото е насрочено за разглеждане пред ВОС, за 13 май 2022 г., от 11 часа.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини