10 Май, 2022 10:11 1 862 11

Извратеняк, тормозил сексуално доведената си малолетна дъщеря, остава в ареста

  • съд-
  • темида-
  • извратеняк

Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години

Извратеняк, тормозил сексуално доведената си малолетна дъщеря, остава в ареста  - 1
Снимка: БГНЕС

Районен съд – Варна определи най-тежката процесуална мярка за неотклонение "задържане под стража“ за 37-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършване на полово съвкупление с ненавършило 14-годишна възраст момиче – престъпление по чл. 151, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на съда.

Спрямо него са предявени обвинения затова, че чрез използване на положение на зависимост или надзор, при условия на продължавано престъпление е осъществявал действия на полово удовлетворение и съвкупление с доведената си малолетна дъщеря. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Съдът, като взе предвид събраните до момента доказателства и свидетелски показания намери, че може да се направи разумно обосновано предположение за съпричастност на 37-год. мъж към повдигнато му обвинение. С оглед високата обществена опасност от деянието и отчитайки потенциалния риск от съжителство на обвиняемия в едно домакинство с майката на пострадалото малолетно момиче, съдът прецени, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“, именно с цел да се предотврати възможността той да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делото е насрочено за разглеждане пред ВОС, за 13 май 2022 г., от 11 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Или

    6 4 Отговор
    Тази " продължителност на пресъплението " , и " предположение за съпричастност " , подсказват , че може да има друга гледна точка ! Но , все пак е виновен , че не е устоял на изкушението !
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 10 Отговор
    Извратеняк, ненормалник, изверг, педофил!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 валци

    9 2 Отговор
    Онзия от Бургас дето спеше с доведената си дъщеря в продължение на 2-3 месеца го съдиха на 16 години , а след това му е намалиха на 11 години Сава Дойчев се казва . Така ,че и този трябва да получи най-малко 10 години затвор при строг режим . Такива хора са за доживотна присъди както правят в други държави .

    Коментиран от #10

  • 9 ОРИОН

    5 3 Отговор
    в ГРУЗИЯ ги скопяват такива въпреки защото ГРУЗИЯ не е вЕС
  • 10 ОРИОН

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "валци":

    така е ВАЛЦИ лошото е защото след ПЕТ ГОДИНИ ще е на свобода до следващия път и ги храниме ние от данъците такива не се попрамят ВАЛЦИ

    Коментиран от #11

  • 11 Валци

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "ОРИОН":

    Баш след 5 години няма да е навън специално този Сава.