Отидете към основна версия

5 208 16

Адвокатът на Виктор Спига: Невъзможно е да е задържан толкова бързо

  • виктор спига-
  • убийство-
  • алена щерк

Някой има интерес да се разпространява невярна информация

„Алена Щерк беше добър човек, клиентът ми много тежко преживява случилото се." Това заяви адвокатът на бившия приятел на убитата Алена Щерк – Любен Казанлиев в ефира на "Тази сутрин" по бТВ.

Той допълни, че през уикенда никой не се е свързал с него от органите на реда, за да говорят за Виктор Спига и дали той е заподозрян и твърди, че не знае дали клиентът му е задържан.

„Пътуването на Спига в Италия беше планирано. Той си е купил билети, направил е резервации, наел е кола. Една от причините да замине е бизнес, а другата е семейна“, разказа Казанлиев.

Според Казанлиев някой има интерес да се разпространява невярна информация за неговия клиент.

Двамата се чули за последно в 11:30 снощи. „Питах го и за паник бутона. Когато той се е изнасял от общия им апартамент, паник бутон не е имало“, каза Казанлиев.

Адвокатът изрази мнение, че е невъзможно Спига да е задържан толкова бързо, тъй като има административни пречки. Трябва да се подаде ЕЗА – европейска заповед за арест, която да се преведе на местния език и чак тогава да се приведе в изпълнение. „Това не може да стане за 1-2 дни“, каза Казанлиев.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.

Свързани новини