Отидете към основна версия

4 476 21

МВР за екшъна в Нова Загора: Задържани са трима, барикадирали се в къща в квартала

  • мвр-
  • нова загора-
  • стрелба-
  • трима-
  • барикадирали се

При извършената проверка е иззета ловна пушка

Снимка: ОДМВР- Сливен

От МВР съобщиха пред медиите първи подробности за екшъна в Нова Загора, при който мъж от ромски произход се барикадира в къща и застреля двама души с автоматично оръжие,

Сигнал за възникнала свада и ескалиращо напрежение в квартал в град Нова Загора е получен днес рано следобед, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

Незабавно към мястото били насочени полицейски екипи. В резултат на бързите и навременни действия на служителите от ОДМВР-Сливен и колегите им от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Стара Загора бил потушен конфликт, възникнал между два рода в новозагорския квартал „Шести”. Не е допуснато той да прерасне в саморазправа, да ескалира и да доведе до повече и по-сериозни последствия, допълват от novini.bg.

С премерени и добре планирани действия полицейските служители успели да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в квартала. По първоначални данни от инцидента са загинали двама души, други трима са в болница с различни наранявания. При извършената проверка е иззета ловна пушка.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини