Отидете към основна версия

1 507 13

Eмануил Йорданов: "Случаят "Семерджиев" не е изолиран, говори за много порочно кадруване в МВР

  • емануил йорданов-
  • случаят семерджиев-
  • мвр-
  • порочно кадруване

"Трябва да припомним, че на мястото на катастрофата се беше появил неизвестен човек с бели дрехи, за когото не се знаеше какво прави там. А по-късно се появи твърдение, че същият човек е бил прокурор, който не е ангажиран по случая", коментира Йорданов

Снимка: БГНЕС

"Случаят "Семерджиев" не е изолиран и говори за едно много порочно кадруване в МВР. След като може да се окаже, че в един момент голям брой служители толерират един престъпник".

Това заяви пред БНР адвокат Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

Той посочи, че трябва да бъдат обявени имената на 40-имата служители, помагали на Георги Семерджиев, и не изключи възможността протекцията на Семерджиев да е и от по-високо ниво:

"Трябва да припомним, че на мястото на катастрофата се беше появил неизвестен човек с бели дрехи, за когото не се знаеше какво прави там. А по-късно се появи твърдение, че същият човек е бил прокурор, който не е ангажиран по случая, но не се намери кой да ни каже това така ли е и ако той е действително прокурор, какво е правил там".

Според него има достатъчно хора, които постъпват на работа в МВР, водени от идеализъм и от желанието да работят за спазване на законите в България:

"За съжаление, когато отидат на място (започнат работа в системата - б.р.) , заварват по-различни неща и виждаме какво се случва".

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини