Last news in Fakti

14 Септември, 2022 08:11 1 494 13

Eмануил Йорданов: "Случаят "Семерджиев" не е изолиран, говори за много порочно кадруване в МВР

  • емануил йорданов-
  • случаят семерджиев-
  • мвр-
  • порочно кадруване

"Трябва да припомним, че на мястото на катастрофата се беше появил неизвестен човек с бели дрехи, за когото не се знаеше какво прави там. А по-късно се появи твърдение, че същият човек е бил прокурор, който не е ангажиран по случая", коментира Йорданов

Eмануил Йорданов: "Случаят "Семерджиев" не е изолиран, говори за много порочно кадруване в МВР - 1
Снимка: БГНЕС

"Случаят "Семерджиев" не е изолиран и говори за едно много порочно кадруване в МВР. След като може да се окаже, че в един момент голям брой служители толерират един престъпник".

Това заяви пред БНР адвокат Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

Той посочи, че трябва да бъдат обявени имената на 40-имата служители, помагали на Георги Семерджиев, и не изключи възможността протекцията на Семерджиев да е и от по-високо ниво:

"Трябва да припомним, че на мястото на катастрофата се беше появил неизвестен човек с бели дрехи, за когото не се знаеше какво прави там. А по-късно се появи твърдение, че същият човек е бил прокурор, който не е ангажиран по случая, но не се намери кой да ни каже това така ли е и ако той е действително прокурор, какво е правил там".

Според него има достатъчно хора, които постъпват на работа в МВР, водени от идеализъм и от желанието да работят за спазване на законите в България:

"За съжаление, когато отидат на място (започнат работа в системата - б.р.) , заварват по-различни неща и виждаме какво се случва".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНА Е

    22 1 Отговор
    В Грузия за 1 нощ изметаха всички от МВР, и нещата там се оправиха

    Коментиран от #11

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 0 Отговор
    СВЕСТНИТЕ ЧЕНГЕТА ги изяжда СИСТЕМАТА

    Коментиран от #12

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    ДОБРИТЕ ЧЕНГЕТА отиват на НЕБЕТО при БОГ а ЛОШИТЕ си ходят НАВСЯКЪДЕ
  • 4 Синдикалист

    5 0 Отговор
    В. Попов да каже !
  • 5 Пич

    9 7 Отговор
    Слушате , и пишете глупости ! Как имате глави , а нямате мисли ?! Кой нормален може да вярва , че над 40 човека го пазят ?! Тоя не е дон Корлеоне ?! Цялото районно няма толкова полицаи ! Работата е проста ! Тия хора изпълняват заповедите на един - двама началника ! Няма къде да ходят ! И сега ще се размива отговорност , с тази голяма бройка ! Разделят се две шефски уволнения , на 40 служителски мъмрения , и - я гле , що наказания сме отпрали .....

    Коментиран от #8

  • 6 Перо

    9 1 Отговор
    Всичко това показва корупция,корупция и пак корупция! Няма никаква кадрова обезпеченост и възпитание на полицейските кадри, измислена и неефективна структура и оперативна организация! Слабо образование!
  • 7 Maринов

    8 0 Отговор
    Убеден съм че Семерджиев не е карал колата, накрая ще се окаже че е невинен и прокуратурата ще трябва да му плати за това че са го държали в ареста.
  • 8 Перо

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Така е,защото наркотрафикантите имат чадър от висши полицаи! Елементарната логика сочи,че този престъпник е бил наказуем по НК,а за да се промени мярката в административно нарушение,което не попада в прокуратурата и предварителното производство се иска разпореждане на голям началник! Нека тези 40 полицаи дадат верни показания,без да треперят от уволнение и началниците-корумпета ще цъфнат! Не може да минем без прочистване на системата от кадрово необезпечените корумпета,връзкари!
  • 9 МРхемпя

    5 1 Отговор
    Същото кадрово блато е и в СВП, след като Боби стана директор. Служителите се назначаваха само по линия на шуробаджанащината. По тази линия се издигаха и ръководните кадри, предимно роднини, любовници и приятели по чашка. Резултатите от кадровата политика на Бобито незакъсняха и имиджът на СВП се срина.
  • 10 За протокола

    7 1 Отговор
    Корупцията отдолу е прояла напълно МВР, прокуратурата и съда и това се вижда и усеща ежедневно от всички. Затова и приказките на политиците за някаква си съдебнаа реформа, смяната на Гешев, смяната на бухалката "специализирано правосъдие" с бухалката "разследващи органи на КПКОНПИ" и т.н. звучат неадекватно и показват единствено зависимостта, немощта и лицемерието на съвременните политици, които са там да служат на мафията и олигарсите, а не на народа. Докато тези органи не се се изчистят сигурност и правосъдие няма да има. И докато не се появи политическа сила, която да се държи адекватно и да започне да работи наистина в името на народа, а не да го залъгва с някакви трохи, хората ще продължават да емигрират, ще бойкотират изборите и ще живеят по техните си начини пренебрегвайки правилата, реда и законите.
  • 11 Факта е, че

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНА Е":

    МВР е най-мащабната организирана престъпна група в България!
  • 12 Чичо Гошо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Изяжда ги защото наближават 60г. възраст и трябва да си ходят.
  • 13 Питащия

    3 0 Отговор
    ТОВА МАЙ ОСТАНА ОТ ВРЕМЕТО
    НА БАЙ ТОШО! ОТ ТОГАВА ИМАШЕ "ТАРИКАТИ" (СЕЛСКИ) И МИНАВАХА "НОМЕРАТА" ИМ!
    ТРЯБВА ДА СЕ РЕЖЕ ДА КОКАЛ!