Отидете към основна версия

2 531 9

Син на пловдивски транспортен бос предложи подкуп на полицаи

  • красимир батаклиев-
  • син-
  • транспортен бос-
  • подкуп-
  • полицаи

Той подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лева, за да не бъде санкциониран

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо сина на пловдивския транспортен бос Ангел Батаклиев. Красимир Батаклиев е предаден на съд за това, че на 25 март 2021 г. в Пловдив е предложил и дал подкуп от 30 лева, на полицейски служител от ОД на МВР – Пловдив, за да не извърши действия по служба – да му състави актове за установени административни нарушения.

До там се е стигнало, когато 25 март 2021 г. в Пловдив, около 19,30 ч., полицейски автопатрул спрял за проверка Красимир Батаклиев на бул. „Цар Борис Трети Обединител“, съобщи trafficnews.bg.

При извършената такава служителите на МВР установили, че 33-годишеният не носел свидетелство за управление на моторно превозно средство и контролен талон, удостоверение за извършен технически преглед и не бил наличен документ, установяващ сключването на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители обяснили на Батаклиев, че за липсата на документите следва за му бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение.

Един от тях влязъл в полицейския автомобил, за да напише актовете, а през това време към колата се приближил обвиняемият. Той подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лева, за да не бъде санкциониран. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и др. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини