Отидете към основна версия

2 419 6

Обвиниха Красимир Каменов-Къро за убийството на бивш полицай

  • темида-
  • съд-
  • красимир каменов-къро-
  • убийство-
  • любомир иванов-
  • бивш полицай

Прокуратурата уличи наскоро Къро и в разследвана схема за търговия с влияние и заговори за сваляне на главния прокурор и висши полицаи

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата обвини Красимир Каменов-Къро за подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов.

Той беше разстрелян пред дома си в София преди година, а в миналото е бил шеф на „Криминална полиция“ в едно от столичните районни управления, като е напуснал МВР през 2014 г. След това е бил издирван заради предполагаемо участие в производство и продажба на цигари без бандерол.

Къро е криминално проявен и се предполага, че от години живее в чужбина. Днес от прокуратурата съобщиха, че според събраните до момента доказателства той е подбудил Кристиян Илиев да убие Любомир Иванов, а помагач в престъплението е бил Боян Табаков. Илиев също е обявен за издирване.

Прокуратурата уличи наскоро Къро и в разследвана схема за търговия с влияние и заговори за сваляне на главния прокурор и висши полицаи. Това стана, след като държавното обвинение съобщиха за двама задържани за пране на пари и данъчни престъпления в чиито домове бяха открити флашки с аудиозаписи. От тях стана ясно, че основен участник в записите е Къро, който разговаря с един от обвиняемите, с обявен за издирване чужденец на име Овидиу Семенеску, с журналист и с неустановен свой приближен. В тези разговори се обсъжда свалянето на главния прокурор, платени 400 000 лева за смяната на полицейски началници, споменаваха се сценарии за „Цецо от Белград“, „Тони Парфюма на Кокорчо“, „Бойко“, който щял да е в „другия Магнитски, ако не сменят Гешев“, „Бобока“ и др.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини