Last news in Fakti

27 Март, 2023 13:04 2 403 6

Обвиниха Красимир Каменов-Къро за убийството на бивш полицай

  • темида-
  • съд-
  • красимир каменов-къро-
  • убийство-
  • любомир иванов-
  • бивш полицай

Прокуратурата уличи наскоро Къро и в разследвана схема за търговия с влияние и заговори за сваляне на главния прокурор и висши полицаи

Обвиниха Красимир Каменов-Къро за убийството на бивш полицай - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата обвини Красимир Каменов-Къро за подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов.

Той беше разстрелян пред дома си в София преди година, а в миналото е бил шеф на „Криминална полиция“ в едно от столичните районни управления, като е напуснал МВР през 2014 г. След това е бил издирван заради предполагаемо участие в производство и продажба на цигари без бандерол.

Къро е криминално проявен и се предполага, че от години живее в чужбина. Днес от прокуратурата съобщиха, че според събраните до момента доказателства той е подбудил Кристиян Илиев да убие Любомир Иванов, а помагач в престъплението е бил Боян Табаков. Илиев също е обявен за издирване.

Прокуратурата уличи наскоро Къро и в разследвана схема за търговия с влияние и заговори за сваляне на главния прокурор и висши полицаи. Това стана, след като държавното обвинение съобщиха за двама задържани за пране на пари и данъчни престъпления в чиито домове бяха открити флашки с аудиозаписи. От тях стана ясно, че основен участник в записите е Къро, който разговаря с един от обвиняемите, с обявен за издирване чужденец на име Овидиу Семенеску, с журналист и с неустановен свой приближен. В тези разговори се обсъжда свалянето на главния прокурор, платени 400 000 лева за смяната на полицейски началници, споменаваха се сценарии за „Цецо от Белград“, „Тони Парфюма на Кокорчо“, „Бойко“, който щял да е в „другия Магнитски, ако не сменят Гешев“, „Бобока“ и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    13 1 Отговор
    Ала-бала.
  • 2 Добреее

    9 1 Отговор
    Преките извършители са под гаранция тия обвиняват поръчител???????
  • 3 Не мога да повярвам

    15 1 Отговор
    Да свалят главния прокурор? Такъв благ човек, с такава репутация, най-добрия човек в Родината, това е просто нагло и срамно! Направо ми идва да се хвърля в Дунава!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Брат Румен Ралчев

    2 1 Отговор
    Аз пък съм първи радетел на Сорос още от 1990 година.
  • 6 Много удобно

    0 0 Отговор
    Каква версия само. Ако беше жив дали шаха да съчинят такава удобна версия за всички. Може би ако беше жив ще ще да улучи някои политик , прокурор , следовател , полицаи , държавен администратор , съдия , партия