Отидете към основна версия

1 693 22

Рут Колева заминава на турне в Китай

  • рут колева-
  • певица-
  • турне-
  • музика-
  • китай-
  • българка

Това е втората азиатска обиколка на певицата

Българската соул изпълнителка Рут Колева обяви датите за предстоящите си шест концерта в Китай през месец октомври. Певицата ще гостува в едни от най-престижните клубове за музика на живо, заедно със своята група - The Fingertones. С тази новина Рут Колева се превръща в първата българска соул и джаз изпълнителка, която ще реализира музикално турне в най-многолюдната държава в света, обявиха от екипа й.

Това е втората азиатска обиколка на Рут - след успешните пет концерта в Япония преди две години. Българската изпълнителка продължава уверено да затвърждава своя международен авторитет, събирайки все повече почитатели от целия свят. През пролетта на 2018 г., заедно с музикантите от групата си - Филип Александров, Стоян Джаферов, Светослав Неделчев–Козмо и Богомил Енчев, Рут реализира мащабно европейско турне в над 13 града с разпродадени билети в почти всички клубове от програмата.

Новото предизвикателство ще отведе Рут Колева и The Fingertones в Laifu Livehouse (Пекин) на 14 октомври, когато е и първата дата от турнето. Следват клубовете Vox (Wuhan) на 17.10; Le Quartier Deco (Huizhou) 18.10; Cossroads (Dongguan) на 19.10 и Zhile Art Space (Guangzhou) на 20 октомври. В специалната си клубна лайв програма, българската певица ще представи песните от последния си албум „Confidence. Truth”, както и чисто нови композиции от предстоящия пети албум на певицата.

Турнето на Рут Колева в Китай се извършва с любезната подкрепа на Moutai, най-престижната напитка в Азия, наричана още напитката на дипломацията и „китайски еликсир“, както и на българското посолство в Пекин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини