Отидете към основна версия

1 320 9

Подкрепа и от Столична община на идеята за Паметник на българските медици

  • паметник-
  • медици

Положително развитие

След изразеното от Министерството на културата положително отношение към гражданската инициатива - предложение за изграждане в София на Паметник-скулптурна композиция в чест и признателност към българските медици инициаторът адв. Цветан Цветанов, председател на Фондация „Европейски екологичен фестивал“ беше уведомен с писмо с изходящ номер от 27 май 2020 година ,подписано от доц.д-р Тодор Чобанов, заместник- кмет на Столична Община,че Столична община приема идеята за поставяне на паметник–скулптурна композиция в чест на българските медици.

С писмения отговор се предоставя детайлна полезна информация, свързана с процедурно-административните изисквания и документацията за практическата реализация на предложението. Инициаторите започват срещи и контакти с граждански и обществени организации,представители на бизнес среди,държавни,академични и финансови институции, общински органи,което ще даде възможност да се обединят усилията на обществеността и властите в страната за успеха на благородната инициатива.

Както е известно предложението включва изграждане на паметник-скулптурна композиция в чест и знак на признателност към българските медици, спасили със своя самопожертвователен благороден труд, хиляди човешки животи през годините на съществуването на независима и свободна България и през настоящото време на големи трудности и изпитания, причинено от световната пандемия- Covid 19.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини