3 Юни, 2020 12:57 1 310 9

Подкрепа и от Столична община на идеята за Паметник на българските медици

  • паметник-
  • медици

Положително развитие

Подкрепа и от Столична община на идеята за Паметник на българските медици - 1

След изразеното от Министерството на културата положително отношение към гражданската инициатива - предложение за изграждане в София на Паметник-скулптурна композиция в чест и признателност към българските медици инициаторът адв. Цветан Цветанов, председател на Фондация „Европейски екологичен фестивал“ беше уведомен с писмо с изходящ номер от 27 май 2020 година ,подписано от доц.д-р Тодор Чобанов, заместник- кмет на Столична Община,че Столична община приема идеята за поставяне на паметник–скулптурна композиция в чест на българските медици.

С писмения отговор се предоставя детайлна полезна информация, свързана с процедурно-административните изисквания и документацията за практическата реализация на предложението. Инициаторите започват срещи и контакти с граждански и обществени организации,представители на бизнес среди,държавни,академични и финансови институции, общински органи,което ще даде възможност да се обединят усилията на обществеността и властите в страната за успеха на благородната инициатива.

Както е известно предложението включва изграждане на паметник-скулптурна композиция в чест и знак на признателност към българските медици, спасили със своя самопожертвователен благороден труд, хиляди човешки животи през годините на съществуването на независима и свободна България и през настоящото време на големи трудности и изпитания, причинено от световната пандемия- Covid 19.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха-ха-ха

    3 0 Отговор
    Аман бе! Що за простотия! Паметник на незнайния лекар записан, че е умрял от тоз коронен номер!

    Коментиран от #8

  • 2 АБВ

    5 1 Отговор
    Не паметник,а уважение и достойно заплащане на труда им е нужноХората не знаят, че медиците от Пирогов ще бъдат лишени от ДМС, въпреки работата през този тежък период..Да не се гледа на държавните болници като на фабрика за консерви.
  • 3 доктор щросмайер

    1 0 Отговор
    Паметник на отдавна умрялото българско здравеопазване.
  • 4 Горуня

    2 0 Отговор
    До паметника на медиците да е и паметник на Бойко, с протегната ръка,и в нея пет лева.
  • 5 нашия

    1 0 Отговор
    докторе на колко години си-що се държиш като инфан,тиил
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Доктор

    0 1 Отговор
    Браво на тази гражданска идея!Изгрaждaнe нa пaмeтник-cкулптурнa кoмпoзиция в чecт и знaк нa признaтeлнocт към бългaрcкитe мeдици, cпacили cъc cвoя caмoпoжeртвoвaтeлeн блaгoрoдeн труд, хиляди чoвeшки живoти прeз гoдинитe нa cъщecтвувaнeтo нa нeзaвиcимa и cвoбoднa Бългaрия и прeз нacтoящoтo врeмe нa гoлeми труднocти и изпитaния, причинeнo oт cвeтoвнaтa пaндeмия- Соvid 19.Лекарите в историята на страната ни и откривателката на БЦЖ ваксината д-р Сребра Родопска и откивателят на бактерията за киселото мляко лактобацилус булгарикус д-р Стамен Григоров,които са световно известни за разлика от писачите тук с техното Ахаха- и Аман бе..го заслужават!Както го заслужават и хилядите лекари и сестри спасявали живота и лекували нашите семейства през над 140 години свободна България!
  • 8 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аха-ха-ха":

    То паметник трябва но за починалите от ковид по вина на медиците
  • 9 Паметник

    1 0 Отговор
    трябва,но за починалите от ковид по вина на лекарите, заради неадекватно лечение