Отидете към основна версия

1 060 12

Спектакъл, посветен на Емил Димитров, представя Николай Априлов

  • николай априлов-
  • емил димитров-
  • спектакъл

"Публиката много харесва спектакъла, защото научава много нови неща за Емил Димитров, отбеляза Априлов

Спектакълът на Николай Априлов - "Емил - само един живот не е достатъчен", ще бъде представен на 7 ноември от 19 часа в Theatro отсам канала в столицата. Той е посветен на любимия на поколения българи певец Емил Димитров.

Пред БНР Априлов подчерта, че представлението се играе вече четвърта година в различни градове на страната. Публиката много харесва спектакъла, защото научава много нови неща за Емил Димитров, отбеляза той.

"Текстът е написан в първо лице, т.е. това наистина е една негова изповед. Той разказва за детството си, за родителите си, за първите си стъпки на сцената, за последните си дни след прекарания инсулт, за двете си съпруги, за борбата за неговите песни. Той непрекъснато е бил спиран, хулен. Всичко това представлява интерес за публиката, заедно с най-популярните му песни".

"Аз го правя за това - да не бъде забравен, да се знае за него, нека младите да знаят, да слушат неговите песни", сподели Николай Априлов в интервю за предаването "Хоризонт до обед" и добави:

"Той заслужава от време на време да слушаме неговите песни и да се опитваме да разбираме това, което е искал да ни каже, защото той наистина е създал една морална система, която чрез изкуството може да стигне до всеки. Той е едно музикално, артистично наследство и не бива да го забравяме. Аз вярвам, че няма да бъде забравен".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини