Отидете към основна версия

4 145 10

Откриха мъртъв актьора от "Паразит" Ли Сун-кюн ВИДЕО

  • ли сун-кюн-
  • мъртъв-
  • актьор-
  • паразит

Южнокорейският актьор най-вероятно се е самоубил

Снимка: Фейсбук

Актьорът Ли Сун-кюн от спечелилия Оскар филм "Паразит" е открит мъртъв в сряда, съобщи южнокорейската полиция, предаде Асошиейтед прес.

Полицейски служители открили бездиханния Лий на неназовано място в Сеул, а в колата му имало брикет от дървени въглища.

Южнокорейските медии, включително информационната агенция Yonhap, съобщиха, че 48-годишния Лий е намерен мъртъв в кола в парк в столицата. Yonhap цитира полицията, че е издирвала Лий, след като семейството му съобщило, че е напуснал дома си, след като е написал съобщение, подобно на предсмъртно писмо по-рано през деня.

Лий стана световноизвестен с ролята си в “Паразит” в който играе главата на богато семейство. През 2021 г. той спечели награда на Гилдията на филмовите актьори за ролята си в същия филм.

Той беше номиниран за най-добър актьор на Международните награди Еми за изпълнението си в научнофантастичния трилър “Доктор Мозък” миналата година.

Лий беше позната фигура на корейските екрани десетилетия преди неговия “Паразит” да се сдобие със слава в чужбина. Става известен с ролята си в популярен драматичен сериал “Принцът на кафето (2007),” и спечели масова популярност с медицинската драма “Behind The White Tower,” следван от “Pasta (2010)” и My Mister (2018).”

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини