Отидете към основна версия

2 065 3

Софиянец с 5,2 промила алкохол приет в "Пирогов"

  • "пирогов"-
  • почивните дни-
  • празниците-
  • алкохол-
  • токсикологията-
  • деца-
  • взрива-
  • мъглиж

През лечебното заведение по празниците са преминали над 2100 души, състоянието на едната пострадала в Мъглиж остава тревожно

59-годишен столичанин е бил приет с 5,2 промила алкохол в кръвта в „Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение по време на брифинг за случаите, за които там е била потърсена медицинска помощ през почивните дни. Той е оставен на лечение в токсикологията, животът му е извън опасност. След „рекордьорите“ е и 53-годишен мъж с 3,3 промила.

По време на коледните празници общо 2114 пациенти са преминали през спешния център на болницата – това е повече от предходната година, но пък по-малко от тях са приети за лечение.

През токсикология са преминали 88 пациенти, сред които и деца. За лечение са приети 30 - 10 от тях са с алкохолно отравяне, а 20 - с алергии, предимно към храни и медикаменти.

13-годишно момиче е прието с 2 промила алкохол на 23 декември през нощта, но не е ясно какво точно е пило. 15-годишно момче от София е прието с 1 промил алкохол. И двете деца са били на купони с приятели.

В хирургиите повечето пациенти са дошли с кръвоизливи от гастроинтестиналния тракт. Доста хора потърсили помощ след катастрофи - предимно с леки травми и натъртвания. Има и гръдни травми, уточни д-р Кирил Христов от Втора хирургична клиника.

През тези три почивни дни през кабинетите на „Пирогов“ са преминали 213 деца, от които 40 са хоспитализирани - основно в токсикологията, УНГ-отделението и Детската хирургична клиника. Това са деца с алергии, с остри отити и ларингити. Към хирургичните клиники са насочени предимно деца с апендицит, които са оперирани, и усложнения от пневмонии, които също са били оперирани. Има и три новородени с малформации на гастро-интестиналния тракт, които са коригирани. Децата се възстановяват добре.

Лекарите дадоха информация за състоянието на жените, приети след взрива край Мъглиж. Състоянието на жената с 30% изгаряния се подобрява, но състоянието на другата, приета със 70% изгаряния, остава тревожно. През почивните дни няма пострадали от пиротехнически изделия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини