Отидете към основна версия

48 265 28

Изчислиха какви са средните размери на мъжкия пенис

  • пенис-
  • размери-
  • средни

Средната дължина във възбудено състояние е 13,12 см

Британски учени откриха какви са средните размери за дължина на мъжкия полов орган, съобщи "Гардиън".

Изследователите са установили, че средните размери на пениса са 13,12 см в еректирало състояние и 9,16 см. в отпуснато състояние. Средната дебелина пък е 11,66 см, когато пенисът е в ерекция, и 9,13 см, когато е в нормално състояние. Според изследователите това е едно от най-мащабните проучвания по този въпрос в историята. Били са събрани данните за размерите на половите органи на 15 000 мъже на възраст от 17 до 91 години  по целия свят.

Изследването е направено, за да може по-голямата част от мъжете да се успокоят, че имат нормална дължина на члена. Също така то трябва да помогне на специалистите, които консултират мъжете, които са склонни да изпаднат в дълбока тревожност заради размера на достойнството си. Много от тях са склонни към депресия и социална изолация.

Според изследването само 2,28% от мъжете имат необичайно малки пениси, като същият процент важи и за тези с необичайно големи такива. Учените не са открили разлики в размерите на пениса по расова принадлежност и физически дадености. Те са поместили данните и в специална графика, която показва процентното взаимоотношение на пенисите в еректирало и нормално състояние. 

 

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини