Отидете към основна версия

9 707 12

Пет причини да заживеете на село

  • живот-
  • село-
  • град-
  • природа
Снимка: Shutterstock

В днешно време много хора се замислят за живот на село, но са разколебани в избора си между града и селото. Ако и вие сте от тях, вижте тези доводи в полза на живота на село. Нужно е обаче да отговаряте на някое от тези условия: работите през интернет, изкарвате добри пари в града и можете да си позволите да пътувате до някое китно местенце ежедневно, или имате малък бизнес в града и със спечеленото може да живеете на село. Ако попадате в някоя от тези категории, помислете за варианта да забавите темпото и да се заредите с енергия, като смените града със селото:

Простор
Има място за всеки и всичко. Местата за паркиране са неограничени и безплатни. Имате собствени двор и градина. Можете да си позволите дори домашен любимец.

Чист въздух
Колкото и да е близо до големия град, въздухът на село със сигурност е несравнимо по-чист. А това незабавно се отразява в подобрение на здравето на всички членове от семейството. И мечтата за здравословен живот вече е наполовина сбъдната.

Природа
Вече не си губите времето с висене по кръчми с приятели през уикенда, а избирате това, което предлага истинската природа. Дори пейзажът около вас да не е спиращ дъха, достатъчно е да усетите вятъра и лъчите на слънцето. Освен това винаги имате вариант за различни видове спорт на открито. Или просто да си седите навън и да се радвате на красивите гледки.

Спокойствие и тишина

Трафикът, мръсотията и стресът няма да ви липсват. Не се налага да делите общи части с разни хора. Вече знаете смисъла на английската поговорка: "Моят дом е моята крепост". Разбира се, и на село може да попаднете на кофти съсед, но все пак дистанцията е по-голяма и по-лесно можете да се изолирате.

Храната
Свежи плодове и зеленчуци, прясно месо, домашно мляко и сирене, кашкавал - при това на нормални цени, а не като тези в био магазините в града. Без консерванти, без добавки с неясен произход. Истинска храна. Възможно е да ви стане хоби да си я произвеждате сами, ако ли не – винаги има от кого да си я набавите.

Животът на село е качествен живот, който е по вкуса и по джоба на всеки, който си го постави за цел. Мисия, напълно възможна, която щедро се отблагодарява.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини