Отидете към основна версия

31 197 22

Установени са три вида порно любители

  • порно-
  • любители-
  • вманиачени
Снимка: Shutterstock

По последни данни през миналата година един от популярните порно сайтове е бил гледан над 4 млрд. часа от всички точки на света, което е сериозно основание да се замислим за сексуалното поведение на хората и най-вече за онанизма и навиците за гледане на порнография в интернет.

Ново проучване, на базата на анкети и статистика от порно каналите, е определило три вида любители на това "забавление" - такива, които го правят само за удоволствие, компулсивни и вманиачени.

Канадски учени провели анкета сред повече от 830 човека на средна възраст около 25 години, 70% от които жени и 80% - хетеросексуални, при почти равно разпределение на семейни, обвързани и самотни. Анкетата включвала подробни въпроси за сексуалния живот на участниците, за навиците и интереса им към порно сайтове, както и ефектът, който търсят, когато гледат.

Резултати посочват, че три четвърти от хората са в категорията на любители за удоволствие. Според собствената им преценка те включват порно само понякога, като общо за седмицата им се събират около 24 минути гледане. Най-голям дял от хората в тази категория били жените и обвързаните.

Други 12.7% - компулсивните - се характеризират с това, че за тях порнографията е обвързана с много тежък емоционален товар. Те си позволявали само по 17 минути порно на седмица и това е свързано със срам и съпреживяване.

"Вманиачени" се оказали 11.8% от анкетираните - при тях средната продължителност, която отделят за това занимание, е 110 минути на седмица, и те определно имат сериозен проблем, смятат учените.

Като цяло статистиката не е тревожна, а напротив - явно повечето хора приемат порнографията съвсем нормално и я използват като средство за развлечение и почивка.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини