Отидете към основна версия

29 495 10

6 ползи от липсата на секс

  • секс-
  • липса-
  • полза-
  • здраве

Да си сам и необвързан в определен етап от живота за известно време не е толкова лошо, а може дори да бъде полезно. Най-голямата тревога на много хора в такава ситуация е, че ще останат без секс. Но това всъщност има своите ползи. Ето какви са те:

1. Притесненията от нежелана бременност отпадат за известно време

Когато останете сами за някакъв период и не правите секс, можете да спрете да се тревожите за нежеланата бременност. Можете да си отдъхнете и да се порадвате на живота си на необвързана.

2. Получавате възможност да се погрижите за сексуалното си здраве

Когато сте във връзка с партньор, на когото имате доверие, посещенията при гинеколог се случват само ако се появят някакви симптоми. Но когато не правите секс известно време, можете да обърнете малко повече внимание на сексуалното си здраве и на спокойствие да се прегледате.

3. Можете да се насладите на собственото си тяло

Сексът намалява стреса, кръвното налягане, балансира хормоните и стимулира секрецията на серотонин в кръвта, който ни прави щастливи. Затова е важно да дарявате тялото си със сексуална наслада, дори и когато нямате партньор. Ето защо мастурбирайте! Това ще ви е полезно, пък и ще си доставите най-голямото удоволствие.

4. Имате повече време за себе си и за приятелите си

В ситуация, в която сте необвързана, можете да се отдадете на различни любими занимания, за които не сте имали време преди. Карайте колело, излизайте на разходки с приятели, катерете планини, спортувайте, танцувайте. Правете нещата, които сте отлагали. Върнете се към хобитата си. Починете си от срещи, терзания какво да облечете и как изглеждате. Всичко това ще ви донесе същите ползи като секса и ще се отрази благотворно на здравословното ви състояние.

5. Можете да се отпуснете и да не сте перфектна
Когато сте обвързана, сте длъжна да сте винаги перфектно обезкосмена, с прическа и добре облечена.
Но когато нямате партньор, можете да се отпуснете и да не сте винаги изрядна във всяко отношение поне за известно време.

6. Липсата на секс ще повиши либидото ви
Съвсем естествено, когато останете известно време на сухо, започвате да цените секса много повече от преди. И сте готова за нови сексуални приключения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини