13 Март, 2017 00:30 29 462 10

6 ползи от липсата на секс

  • секс-
  • липса-
  • полза-
  • здраве

Да си сам и необвързан в определен етап от живота за известно време не е толкова лошо, а може дори да бъде полезно. Най-голямата тревога на много хора в такава ситуация е, че ще останат без секс. Но това всъщност има своите ползи. Ето какви са те:

1. Притесненията от нежелана бременност отпадат за известно време

Когато останете сами за някакъв период и не правите секс, можете да спрете да се тревожите за нежеланата бременност. Можете да си отдъхнете и да се порадвате на живота си на необвързана.

2. Получавате възможност да се погрижите за сексуалното си здраве

Когато сте във връзка с партньор, на когото имате доверие, посещенията при гинеколог се случват само ако се появят някакви симптоми. Но когато не правите секс известно време, можете да обърнете малко повече внимание на сексуалното си здраве и на спокойствие да се прегледате.

3. Можете да се насладите на собственото си тяло

Сексът намалява стреса, кръвното налягане, балансира хормоните и стимулира секрецията на серотонин в кръвта, който ни прави щастливи. Затова е важно да дарявате тялото си със сексуална наслада, дори и когато нямате партньор. Ето защо мастурбирайте! Това ще ви е полезно, пък и ще си доставите най-голямото удоволствие.

4. Имате повече време за себе си и за приятелите си

В ситуация, в която сте необвързана, можете да се отдадете на различни любими занимания, за които не сте имали време преди. Карайте колело, излизайте на разходки с приятели, катерете планини, спортувайте, танцувайте. Правете нещата, които сте отлагали. Върнете се към хобитата си. Починете си от срещи, терзания какво да облечете и как изглеждате. Всичко това ще ви донесе същите ползи като секса и ще се отрази благотворно на здравословното ви състояние.

5. Можете да се отпуснете и да не сте перфектна
Когато сте обвързана, сте длъжна да сте винаги перфектно обезкосмена, с прическа и добре облечена.
Но когато нямате партньор, можете да се отпуснете и да не сте винаги изрядна във всяко отношение поне за известно време.

6. Липсата на секс ще повиши либидото ви
Съвсем естествено, когато останете известно време на сухо, започвате да цените секса много повече от преди. И сте готова за нови сексуални приключения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Танас

    11 1 Отговор
    Това моме на снимката...е арно. Ма надали му липсва сексот?
  • 3 Вени е топ

    6 1 Отговор
    Вени, Тео с ''Защо жените крещят по време на секс?'' днес е с едни гърди напред, вижте там нещо с Роската измислите за утре да имаш повече четения...ей и четата рехава...

    Коментиран от #4

  • 4 Танас

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Вени е топ":

    Роската веке е ...баш комита , оти списува сериозни му ти работи. Кликни на името му у сайто , и ке видуваш за кво ти думам !

    Коментиран от #5

  • 5 Вени е топ

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Танас":

    верно думаш, войводо...икономика, политика, дипломация...ама четата и ний всинца си искаме стария Роска :( по рейтинго е видно!

    Коментиран от #6

  • 6 Танас

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вени е топ":

    Нв мое комита , оти прогрвсот никой не мое го спре !
    Виж това ...Венито...как я зафатя...со статии, со размах... нема спиране бре ??? )))))))))))

    Коментиран от #8

  • 7 Грую

    5 3 Отговор
    Една жена, която не прави секс, е като увяхнало цвете - има нужда от поливка...значи, като говоря с една жена и я преценявам кога е правила секс плюс/минус два дена...ако не го е правила отдавно е нервна, сприхава, за разлика от редовно уважаваните дами.
  • 8 Вени е топ

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Танас":

    Вени е топ, прави летящ старт, само тази статия малко по-постно; за утре гаранция е заложила някоя журналистическа секс-бомба, ще взриви целата чета!
  • 9 Morgoth

    4 2 Отговор
    Ако не правите секс ще ви се прави повече и ще мастурбирате ... верно голяма далавера има от това :)
  • 10 Ото

    6 0 Отговор
    Печалба от липсата на секс: 1. Спинкаш си достатъчно. 2. Няма койд а ти хърка. 3. Ако гаджето се напие не ти лъха на Водка до сутринта. 4. Не те води до пазара или бутика когато и е кеф. 5. не си бръсне краката с бръсначката ти и не се чудиш защот и е изтъпено ножчето за бръснене неочакванно? 6. Не ти наднича през рамото, когато чатиш във Фейса. 7. Не ти рови компа за паролите за сайтовете. 8. Спестяваш нерви от викане да не пуши в хола, а на терасата. 9. Спестяваш всеки ден минимум по 7 лева - 5 за фризиране и 2 за кафе. 9. Не ти мрънка, да поливаш цветята и да разхождаш кучето и. 10. Не гледа сапунка точно, когато има готин екшън по същия канал. 11.......