Отидете към основна версия

9 333 12

Сексът може да съсипе връзката ви

  • секс-
  • изневяра-
  • връзка-
  • раздяла
Снимка: Shutterstock

Много двойки, които са заедно от много години, твърдят, че хармонията в отношенията им се дължи на разбиране, взаимно уважение, комуникация и т. н. Оказва се обаче, че интимността в спалнята също има решаващо значение, според сексолозите. Сексът е потребност като храненето и пиенето и макар с годините страстта между двама души да намалява, липсата му може да доведе до раздяла. Ето как сексът може да съсипе една привидно здрава връзка:

1. Липса на секс

На първо място, сексът може да развали отношенията ви, ако просто липсва. Семейният живот променя приоритетите в битието на хората. Времето не стига, задълженията нарастват двойно, това обаче не е причина да се откажете тотално от секса с партньора си.

2. Еднообразието в секса

Еднообразният и скучен секс спира да бъде възбуждащ и дори да носи удоволствие. В един момент съпрузите започват да се чувстват като приятели и съквартиранти, което почти убива интимността помежду им. Не е нужно правите някакви акробатики или да стигате до крайности, но е хубаво да експериментирате с нещо ново в секса от време на време.

3. Секс по план

Хората, които планират всяка една секунда в спалнята, провалят самото изживяване. Най-хубавият секс е спонтанният. Мъжете често се оплакват от партньорките си, които превръщат секса в нещо стерилно, планирано и разграфено до секунда. Това убива емоцията и удоволствието в любовния акт.

5. Лош секс

Ако партньорите са егоисти и не се интересуват от удоволствието на другия, от неговите нужди и желания, това неминуемо ще доведе до охлаждане и дистанция между двамата, както и до нежелание да споделят леглото си.

5. Изневяра

Когато сексуалният живот не е на ниво, естествено е човек да потърси внимание другаде. Плътското удоволствие обаче може да прерасне и в емоционална афера, което със сигурност ще доведе до край на връзката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини