Предаването «Вечеря при Тифани» може да гледате всеки четвъртък от 27-ми април, от 22:00 по телевизия Food Network. А за изкушените готвачи предлагаме в аванс рецепта на Тифани Тийсен:
Продукти:
½ чаша мед
¼ чаша сок от лайм + 1 лъжица настъргана кора и още за украса
¼ чаша соев сос
3 лъжици сусамаво олио
2 лъжици настърган пресен джинджифил
3 силидки чесън – пресован
2 стръка пресен лук, ситно нарязани
Сол, прясно смлян черен пипер
16 пилешки крилца, добре почистени
Начин на приготвяне:
В купа разбъркайте меда, сока от лайм и лъжичка настъргана кора, соевия сос, сусамовото олио, джинджифила, чесъна, лука. Добавете ¼ чаена лъжичка сол и толкова черен пипер. Изсипете ¼ от сместа в специален плик за готвене. Добавете крилцата като разбърквате добре, така че всички да са добре овкусени от маринатата. Затворете добре плика и го оставете в хладилника поне 6 часа, а най-добре – цяла нощ.
Преди приготвянето, извадете крилцата за около 30 минути на стайна температура.
Затоплете фурната до 200 градуса.
Наредете крилцата върху хартия за печене и изсипете маринатата от плика върху тях. Печете 20 минути, объртете крилцата и печете, докато медът се карамелизира. Това е около още 20 минути.
Изсипете остатъка от ¾ марината в тенджера и оставете да заври. Оставете го на среден огън, докато се сгъсти и стане като глазура. / 4-5 минути са достатъчни/.
Намажете крилцата с глазурата и сервирайте.