Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Пилешки крилца с мед и джинджифил по рецепта на Тифани

Публикувана: 29 Април, 2017 10:29
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2621
Пилешки крилца с мед и джинджифил по рецепта на Тифани
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Предаването «Вечеря при Тифани» може да гледате всеки четвъртък от 27-ми април, от 22:00 по телевизия Food Network. А за изкушените готвачи предлагаме в аванс рецепта на Тифани Тийсен:

Продукти:

½ чаша мед

¼ чаша сок от лайм + 1 лъжица настъргана кора и още за украса

¼ чаша соев сос

3 лъжици сусамаво олио

2 лъжици настърган пресен джинджифил

3 силидки чесън – пресован

2 стръка пресен лук, ситно нарязани

Сол, прясно смлян черен пипер

16 пилешки крилца, добре почистени

Начин на приготвяне:

В купа разбъркайте меда, сока от лайм и лъжичка настъргана кора, соевия сос, сусамовото олио, джинджифила, чесъна, лука. Добавете ¼ чаена лъжичка сол и толкова черен пипер. Изсипете ¼ от сместа в специален плик за готвене. Добавете крилцата като разбърквате добре, така че всички да са добре овкусени от маринатата. Затворете добре плика и го оставете в хладилника поне 6 часа, а най-добре – цяла нощ.

Преди приготвянето, извадете крилцата за около 30 минути на стайна температура.

Затоплете фурната до 200 градуса.

Наредете крилцата върху хартия за печене и изсипете маринатата от плика върху тях. Печете 20 минути, объртете крилцата и печете, докато медът се карамелизира. Това е около още 20 минути.

Изсипете остатъка от ¾ марината в тенджера и оставете да заври. Оставете го на среден огън, докато се сгъсти и стане като глазура. / 4-5 минути са достатъчни/.

Намажете крилцата с глазурата и сервирайте.

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери