Англичанин напусна родния си Лондон, за да заживее в пловдивското село Куртово конаре. Впечатлен от екологично чистите продукти, които произвеждат местните, Скот Ламбоу започва да приготвя лютеница, сладко и мармалад по негови рецепти. Става редовен участник и във фермерските пазари в Пловдив и София.
Първата кулинарна изява на Скот е по време на Фестивала на чушката и домата в Куртово конаре, съобщи БНТ. Тогава той приготвя сладкиши и няколко вида талиатели, които суши на слънце. Залага на необичайни комбинации като домати и чили със захар.
Сега Скот подготвя изцяло нов асортимент, с който ще се впусне в надпреварата за най-хубава лютеница.
Скот признава, че британците нямат добро мнение за България, затова и той трудно се съгласил да дойде за в страната ни. Тук обаче се влюбил в природата, културата и свободния начин на живот.
Няколко години пътува непрекъснато, като остава в България все по-дълго. Родителите му също купуват къща в селото и напускат Великобритания. Майка му вече е известна в Куртово конаре с картичките, които изработва.