Отидете към основна версия

6 594 3

Създадоха нов вид шоколад за първи път от 80 години

  • шоколад-
  • нов вид-
  • нов вкус-
  • розов шоколад-
  • швейцарска компания-
  • руби-
  • barry callebaut

Учени създадоха напълно нов вкус шоколад, наречен "рубин"

Снимки: Barry Callebaut

Швейцарска компания създаде напълно нов вкус шоколад, който достойно ще се нареди до черния, млечния и белия шоколад.

Този четвърти вид шоколад - "с вкус на горски плодове и разкошна мекота", е първата новост в бранша от 80 години насам.

В основата на новия шоколад, наречен "Руби" ("рубин") заради характерния му розов цвят, компанията е използвала специален сорт какаови зърна.


Вкусът и нюансът на продукта са напълно естествени, което означава, че не се дължат на допълнителни овкусители и оцветители от плодове или аромати.

Шоколадът е "освежаващ, с лека кремообразна структура", заявява експертът Ангъс Кенеди, цитиран от вестник Sun.

Производителите му обещават "изцяло ново вкусово преживяване, което не е нито горчиво, нито млечно или сладко".

Някои експерти обаче все още са скептични към новия продукт.

Британският експерт Дом Рамзи зави пред The Independent, че все още не вярва на новината. "Преди няколко години френската шоколадена фабрика Valrhona също твърдеше, че е създала четвърти вид шоколад - карамелизиран бял шоколад. Оказа се обаче, че твърдението им не е нищо повече от рекламен трик", обясни той.

Този розов шоколад е първият нов вид, който се появява на пазара от 80 години насам. Последният път, когато индустрията излиза с подобен уникален продукт, е през 30-те години на миналия век, когато е създаван белият шоколад. Млечните и натуралните шоколади са по-стари.

Производител на рубиненото лакомство е швейцарският шоколадов гигант Barry Callebaut.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини