Отидете към основна версия

5 239 9

Появи се снимка в български вестник от 1935 г., заснета с... телефон (СНИМКА)

  • вестник-
  • журналистика-
  • снимка-
  • технологии-
  • бъдеще

Пътешественици във времето или грешка?

Снимка от миналото с много въпросителни се появи в мрежата наскоро. В старо издание от на вестник "Утро" от 1035 г. е публикувана, която е била заснета от телефон, или поне така пише под фотографията, предава Блиц.

Любопитното е случая е, че по това време телефоните с камери са били само научна фантастика. Ето какво пише човекът, забелязал странното явление:

"...Това е снимка на вестник "Утро" от 23.06.1935 г., който открих на тавана си в центъра на София, при разчистване. До тук нищо необичайно, но коментара под снимката с момента от катастрофата е интересен, а именно - " Моментъ от експлозията. Снимката е направена чрезъ телефон от Берлинъ". Става дума за втората снимка от горе на долу, тази под снимката на Хитлер при пострадалите. С оглед широката Ви аудиторя, Ви моля, ако прецените да публикувате снимката, и ако някой може да даде обяснение на това, защото всички знаем, че по това време едва ли е имало телефони с камера. Вестникът е при мен и при необходимост мога да го представя. Абсолютно автентичен е, без манипулации.!"

Това не е първият път, в който се поява информация за стари снимки, на които са заснети хора, които държат предмети, които много наподобяват мобилни телефони. Но са рядкост случаите, за които се твърди, че дадена фотография от онези години е била заснета именно с телефон. Предстои да разберем дали не става въпрос за някаква грешка, пътуване във времето или има и друго логично обяснение.

Странното е, че на стара картина на Умберто Романо е изобразен индиец със смартфон, макар и през 1937 година, когато е било нарисувана картината, мобилни устройства в света все още да не е имало.

Във филма на Чарлз Чаплин „Цирк“, излязъл по кината през 1928 година, мобилен телефон в ръката си пък държи жена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини