Отидете към основна версия

5 133 5

За мъжете романтиката се изпарява само за 6 месеца

  • ронамтика-
  • мъже-
  • емоции-
  • проучване-
  • романтична връзка-
  • великобритания-
  • романтични жестове-
  • романтични подаръци

Мъжете се притесняват да показват емоции и приключват с романтиката бързо след началото на връзката

Снимки: shutterstock

Мъжете не са толкова романтични колкото жените. Това твърдение е често срещано, но сега, ново британско проучване дава доказателства за това.

Според изследването, поръчано от Photobox, романтиката престава да бъде "на дневен ред" за мъжете на шестия месец от началото на връзката, пише британското издание Express, позовавайки се на резултатите от допитването.

В анкетата участвали 1500 жени в дългосрочни връзки, които трябвало да отговарят на въпроси за романтичните нагласи на своите партньори.

Допитването показва, че на 20% от мъжете грешката да спрат да бъдат романтични скоро след началото на връзката е струвала скъпо - техните отношения с партньорките им приключвали завинаги.

40% от участничките в допитването споделят, че съпрузите и партньорите им не си "падат" по сантименталности. Над 1/3 от дамите пък казват, че мъжът до тях се притеснява да показва емоции.

70% от анкетираните жени си обясняват липсата на романтика у партньора си с примера, който е получил от своя баща.

10% от жените разкриват, че партньорите им избягват да правят романтични жестове от страх, че приятелите им ще разберат и ще им се подиграват.

Внушителен процент от представителките на нежния пол споделят, че никога не са получавали любовно писмо, прочувствена поема, закуска в леглото или дори романтично съобщение от своя партньор в живота.

Допитването показва още, че 66% от съпрузите на анкетираните дами не са паднали на едно коляно, когато са правили предложение за брак, както и че "коравите" 89% от мъжете не са проронили и една сълза пред олтара.

Колкото до предстоящия празник Свети Валентин 40% от жените очакват като подарък картичка, 23% — луксозни бонбони, 10% — романтична вечеря, 7% — парфюм, а една на 20 — бельо.

"Окаяните" 10% от дамите не крият, че няма да получат абсолютно нищо от "скараните" си с романтиката партньори.

20% от участничките споделят, че тръпнат от ужас преди предстоящия празник. Причината е, че за пореден път очакват да станат свидетелки на това как мъжете на приятелките им се проявяват като по-големи романтици от техните собствени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини