Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 09:11 5 108 5

За мъжете романтиката се изпарява само за 6 месеца

  • ронамтика-
  • мъже-
  • емоции-
  • проучване-
  • романтична връзка-
  • великобритания-
  • романтични жестове-
  • романтични подаръци

Мъжете се притесняват да показват емоции и приключват с романтиката бързо след началото на връзката

За мъжете романтиката се изпарява само за 6 месеца - 1
Снимки: shutterstock

Мъжете не са толкова романтични колкото жените. Това твърдение е често срещано, но сега, ново британско проучване дава доказателства за това.

Според изследването, поръчано от Photobox, романтиката престава да бъде "на дневен ред" за мъжете на шестия месец от началото на връзката, пише британското издание Express, позовавайки се на резултатите от допитването.

В анкетата участвали 1500 жени в дългосрочни връзки, които трябвало да отговарят на въпроси за романтичните нагласи на своите партньори.

Допитването показва, че на 20% от мъжете грешката да спрат да бъдат романтични скоро след началото на връзката е струвала скъпо - техните отношения с партньорките им приключвали завинаги.

40% от участничките в допитването споделят, че съпрузите и партньорите им не си "падат" по сантименталности. Над 1/3 от дамите пък казват, че мъжът до тях се притеснява да показва емоции.

За мъжете романтиката се изпарява само за 6 месеца

70% от анкетираните жени си обясняват липсата на романтика у партньора си с примера, който е получил от своя баща.

10% от жените разкриват, че партньорите им избягват да правят романтични жестове от страх, че приятелите им ще разберат и ще им се подиграват.

Внушителен процент от представителките на нежния пол споделят, че никога не са получавали любовно писмо, прочувствена поема, закуска в леглото или дори романтично съобщение от своя партньор в живота.За мъжете романтиката се изпарява само за 6 месеца

Допитването показва още, че 66% от съпрузите на анкетираните дами не са паднали на едно коляно, когато са правили предложение за брак, както и че "коравите" 89% от мъжете не са проронили и една сълза пред олтара.

Колкото до предстоящия празник Свети Валентин 40% от жените очакват като подарък картичка, 23% — луксозни бонбони, 10% — романтична вечеря, 7% — парфюм, а една на 20 — бельо.

"Окаяните" 10% от дамите не крият, че няма да получат абсолютно нищо от "скараните" си с романтиката партньори.

20% от участничките споделят, че тръпнат от ужас преди предстоящия празник. Причината е, че за пореден път очакват да станат свидетелки на това как мъжете на приятелките им се проявяват като по-големи романтици от техните собствени.

За мъжете романтиката се изпарява само за 6 месеца


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FUCK OFF

    14 1 Отговор
    ВЯРНО Е.....РОМАНТИКА....РОМАНТИКА.....

    В ЕДИН МОМЕНТ ПРОСТО ТИ ПИСВА....
  • 2 Йокму Романтика

    16 0 Отговор
    А при жените ?
    Общо взето : Има ли пари има всичко вк. Романтика, няма ли пари няма НИЩО.
  • 3 Феминизмът уби Романтиката

    3 0 Отговор
    Да си изберат Еманципация или Романтика инак двете ръка за ръка не вървят !
    А сега с появата на тия джендъри съвсем, ще изчезне !
  • 4 Дикембе Мутомбо

    5 0 Отговор
    С времето хората се сближават и почват да се разкриват и говорят неща, които преди не биха казали. Особено в комбинация с битовизма, нещата стават съвсем сиви...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.