Отидете към основна версия

10 964 9

Дъщерята на президента Радев изгрява на сцена

  • румен радев-
  • дъщеря-
  • сцена-
  • постановка-
  • театрална постановка-
  • дарина радева-
  • президент

Сцена под липите чака президентска щерка, която ще се бори за злато и...

Дарина Радева, дъщерята на президента Румен Радев от първия му брак ще играе на сцената на старозагорския драматичен театър в неделя, при закриването на 25-то, юбилейно издание на международния франкофонски ученически театрален фестивал. Това разкриха в аванс организаторите на проявата, цитирани от в. Монитор.

Дарина е в трупата „Ле страпонтен“ на столичното 35-о средно училище „Добри Войников“, която м.г. грабна голямата награда на феста „Златна маска“ с постановката „Уравнение с едно неизвестно“ на Людмила Разумовская.

Спектакълът „Уравнение с едно неизвестно“ на трупа „Ле страпонтен“, в която участва президентската щерка Дарина Радева м.г. спечели наградата „Златна маска“ на франкофонския ученически фест в Стара Загора.

Спектакълът участва в извънконкурсната програма заедно с „Антигона“ на Софокъл, която ще представят ученици от парижкия лицей „Луи Жуве“.

В официалната надпревара ще участват общо 10 трупи от България и Полша със 140 актьори на възраст от 14 до 19 години. За пръв път пиесите ще бъдат само от съвременни френски драматурзи, двама, от които Ян Новак и Ирис Мюнюс се очаква да бъдат членове на журито. Общо 8 маски предстои да бъдат раздадени на финала на франкофонския фест, носителят на златната ще има възможност през май да вземе участие в среща на франкофоните в Познан.

Стартът на надпреварата ще бъде даден в петък, когато ще се проведат пет ателиета на драматурзи и режисьори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини