Отидете към основна версия

3 122 13

Атаката срещу Нешева заради цените на лекарствата

  • нели нешева-
  • нзок-
  • здравната каса-
  • бонус

Шефката на НЗОК дарява бонуса си

Снимка: БГНЕС

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Нели Нешева подозира, че намеренията на Касата да намали цените на лекарствата са в основата на атаките срещу нея през последните дни. Това заяви самата тя в сутрешния блок на ТВ 7.

Припомняме, че вчера стана ясно, че за 2011 г. тя е получила над 12,5 хил. лв. бонус, след като преди това от Синята коалиция я обвиниха, че бонусът е над 30 хиляди лева.

Ролята на касата е да иска намаляване на цените на лекарствата, за да могат повече пациенти да се лекуват. По света има правителства, които се договарят с фирмите и се стига до намаляване на цените с 20%, подчерта Нели Нешева.

Вчера от Европейската комисия (ЕК) имаше въпрос какви са предприетите мерки за приобщаване към голямото европейско семейство за намаляване на цените на лекарствата. Ние не можем да влияем на цените на лекарствата ако не ни се помогне, обясни Нели Нешева.

Има много засегнати интереси. Хора, които не искат да се намаляват цените на лекарствата сега осъзнават, че ще бъдат засегнати финансово, твърди Нешева.

Подозренията й са, че тази насочена атака е и заради сключването на договори с болниците, където отново се засягат икономически интереси. Ние сме задължени да сключим тези договори, добави Нешева.

Искрено се извинявам за тона си вчера, ако някой се е почувствал назидаван. Реших, а това е вътрешно усещане, да даря бонуса, който съм получила, на благотворителна организация, обяви д-р Нели Нешева. Тя уточни че организацията е "Благотворителност за България".

Нешева призова екипа си към дарителство по ведомост. Нейният подуправител също се обадил и казал, че днес ще даде изявление какво мисли по въпроса.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини