Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 12:31 1 321 9

Нешева мисли да съди Гяуров за клевета

  • нели нешева-
  • нзок-
  • бонуси-
  • димо гауров
Нешева мисли да съди Гяуров за клевета - 1
Снимка: БГНЕС

Шефката на НЗОК Нели Нешева обмисля да съди за клевета синия депутат Димо Гяуров, който изнесе данни, че Нешева е взела над 30 000 лв. бонус за миналата година. След като вчера официално писмо на НЗОК опроверга обвиненията, а тази сутрин двамата имаха възможност да спорят очи в очи в телевизионния ефир, Нешева даде пресконференция, на която обясни отново, че е получила бонус от 12 156 лв. без ДДС, но от фонд „Работна заплата“.

Вчера Димо Гяуров съобщи, че Нешева и подуправителят на Здравната каса Марияна Василева си отпуснали сами бонуси в размер на 1.5% от парите, събрани от глоби за миналата година. Така двете си поделили около 50 000 лв. При това, въпросната методика била утвърдена от самата Нешева.

„Това е клевета, с цел сензация“, описа възмущението си Нешева.

От ефира на Нова телевизия Нешева заяви днес, че сумата изчислена от депутата от Синята коалиция Димо Гяуров, не отговоря на истината. По думите й тя е получила 12 700 лв.

„Аз съм получила толкова, колкото ми е определила методиката. Никой не би могъл да разпределя средства извънзаконово“, обясни тя. Нешева допълни още, че главните експерти са получили 7 000 лв., директорите са получили по 9 000 лв., а тя - 12 700 лева без ДДС.

Убеждението на шефката на НЗОК е, че има нужда от промяна в Закона за здравното осигуряване. От нормативния акт трябва да отпадне текстът, който позволява 25 % от събраните глоби да бъдат разпределяни като премии. „Смятам, че трябва заплатата да бъде достойна. А всичко от контролната дейност да бъде върнато в здравноосигурителните плащания“, заяви още Нешева.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димитър Петков

    4 0 Отговор
    Тези дебелани във властта са страшно нагли.Защо не даде обяснение как въобще и е хрумнало да си дава бонуси при положение че болните не получават достатъчно грижи,които би трябвало да се заплащат със същите тези пари които уж никога не достигат а се раздават на такива наглеци.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ivo

    0 0 Отговор
    това нагло и дебело момиченце е само за.....
  • 4 погнусен

    0 0 Отговор
    Тази е много нагла-явно е от"Наглите" но си плаща на Цецко и Боко
  • 5 Гражданин

    0 0 Отговор
    Тази госпожа Нежева не само е арогантна, ами си е и доста нахална в изказванията си.
    Щом искаш да си сравняваш заплата, защо не я сравняваш с минималната за страната а я сравняваш с тази на служителите си, която даже не ти и харесва. Нямаш си на представа колко семейства има в България които се мъчат да изкарат месеца с 300лв, а ти ми се перчиш, че заплатата ти е била малка. Защо тези бонуси които ги получавате вие е подчинените ви не отиват за лекуването на болните деца, а ги пулните във своите тлъсти гуши. Повръща ми се от хора като вас, едни дебели кърлежи забили хоботите си в нас и изцеждащи ни до последна капка кръв. Ето това сте вие, едни пиявици които за да си получат премията са готови на война. Ако вас не вие срам да се показвате по телевизията и да ми раздухвате че тези пари ви се полагат, нас ние срам от хора като вас, ние не искаме да се заделят от нашите пари за хора като вас, а за болни хора които наистина имат нужда...
    Скъпи съграждани замислете се къде отиват нашите пари, кого храним, кого спонсорираме? Докато има такива хора на власт ние ще си тънем в мизерия, децата ни ще умират защото здравната каса няма пари за лекарства, а има за премии на такива заплатаджиии като въпросната госпожа...
    Докато ние самите не си помогнем, няма да стане чудо и да се оправят нещата. Единственото решение да последваме Румъния и Гърция....
  • 6 duhai

    0 0 Отговор
    dai vlast i i gledai seira
  • 7 ввн

    0 0 Отговор
    Ето виште къде утиват парите ви които плащате на нап! Безработните плащат 16.80 л. на месец и ако не платиш 500 лева глоба! Децата умират от глад ,няма работа, мизерни заплати 300 лева .Тази си е оделила 25 000 лева от глоби, а гладните безработни се самоубиват !
  • 8 joro

    0 0 Отговор
    ИМА МНОГО КАТО ТАЗИ ПИЯВИЦА НЕ Е САМО ТЯ .И ПО ДРУГИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ НО ПОВЕ4ЕТО ГИ КРИЯТ И ТЕ СИ ЛАПАТ Е ТАКА НАГЛО .ДАНО ДА СЕ ЗАДАВАТ ДАНО..............
  • 9 Младен Маринов

    0 0 Отговор
    Нещо има тука. В началото казваше около 12 000 лв. Сега излиза с номера 12 700 без ДДС. Ама хората да не са малоумни, това са 15 240 лв. А сигурно има и други средства които са раздадени под друго перо.