Last news in Fakti

17 Февруари, 2012 10:39 3 111 13

Атаката срещу Нешева заради цените на лекарствата

  • нели нешева-
  • нзок-
  • здравната каса-
  • бонус

Шефката на НЗОК дарява бонуса си

Атаката срещу Нешева заради цените на лекарствата - 1
Снимка: БГНЕС

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Нели Нешева подозира, че намеренията на Касата да намали цените на лекарствата са в основата на атаките срещу нея през последните дни. Това заяви самата тя в сутрешния блок на ТВ 7.

Припомняме, че вчера стана ясно, че за 2011 г. тя е получила над 12,5 хил. лв. бонус, след като преди това от Синята коалиция я обвиниха, че бонусът е над 30 хиляди лева.

Ролята на касата е да иска намаляване на цените на лекарствата, за да могат повече пациенти да се лекуват. По света има правителства, които се договарят с фирмите и се стига до намаляване на цените с 20%, подчерта Нели Нешева.

Вчера от Европейската комисия (ЕК) имаше въпрос какви са предприетите мерки за приобщаване към голямото европейско семейство за намаляване на цените на лекарствата. Ние не можем да влияем на цените на лекарствата ако не ни се помогне, обясни Нели Нешева.

Има много засегнати интереси. Хора, които не искат да се намаляват цените на лекарствата сега осъзнават, че ще бъдат засегнати финансово, твърди Нешева.

Подозренията й са, че тази насочена атака е и заради сключването на договори с болниците, където отново се засягат икономически интереси. Ние сме задължени да сключим тези договори, добави Нешева.

Искрено се извинявам за тона си вчера, ако някой се е почувствал назидаван. Реших, а това е вътрешно усещане, да даря бонуса, който съм получила, на благотворителна организация, обяви д-р Нели Нешева. Тя уточни че организацията е "Благотворителност за България".

Нешева призова екипа си към дарителство по ведомост. Нейният подуправител също се обадил и казал, че днес ще даде изявление какво мисли по въпроса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 киллър

    0 0 Отговор
    и моя също
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хитлер

    0 0 Отговор
    Изключително нагла и неприятна физиономия има тази жена.
  • 5 sstoianov

    0 0 Отговор
    акция наглите да продължи
  • 6 бат, Ицо

    2 0 Отговор
    По арогантна и нагла личност отдавна не бях виждал!!! Ама Дянков е виновен - нали е много принципен, защо позволява такива безобразия, дори в собственото си министерство!?! Или всичко е просто един голям театър. Отвратен съм!!!
  • 7 иван иванов

    0 0 Отговор
    Това е поредния удар на монополите срещу прозрачноста и европеиските норми ж търговията. Следващия е Дянков, Цветанов, наиденов и Борисов Честито като отступвате,
  • 8 болен здрав носи

    2 0 Отговор
    всеки месец плащам по 40лв здравни осигуровки и когато се наложи да си направя изследвания пак си плащам.Това го има само в България
  • 9 Иракли Иракли

    2 0 Отговор
    Трудно ми е да коментирам наглоста на това.Умират хора поради липса на лекарства,а
    тази си дала 12.000 лв.бонус,като акцентира,че ги заслужила..............е еееееее,като няма и една година още
    трудов сташ в касата!!!.....еееееееее!
  • 10 ВАНКО КАЛПАЗАНКО

    0 0 Отговор
    сигурно си ги е взела да си направи операция на гушката че като гледам маи доста се е охранила за една година а и личи,пожелавам и с тези пари да се лекува от много тежка болест придружена с много разсеики и гаднио метастази
  • 11 Йозеф Менгеле

    0 0 Отговор
    Пожелавам и на тази да ги даде за лечение на децата си тези пари!
  • 12 СССР

    0 0 Отговор
    горката жена ако знае какво я чака нямаше да пипне нито лев
  • 13 Злобен и завистлив

    0 0 Отговор
    Много ме е яд, че госпожата е взела толкова пари. Иска ми се аз да ги бях взел. Защото много ми трябват. Какво пък чак толкова е свършила за тези пари?
    Вярно е, че докато беше на поста, за НЗОК нищо не се говореше. Значи добре си е вършила работата. Ама много пари е взела! Ще се пръсна от злоба и завист.
    Затова ли скачахме преди 20 години по площадите? Ние скачахме и вдигахме двата пръста за да победи демокрацията. А какво е демокрацията? Това е наличието на правила и спазването на тези правила. Каквото не е забранено, е разрешено!
    Какво е направила тази Нешева? Взела е и е прочела правилата. Те й дават право на този бонус. Дала си го е. Каквото не е забранено, е разрешено. Даже си е дала по-малко от полагащото се по правилата.
    Злобея и се ядосвам- защо тя да вземе толкова пари? Иска ми се аз да ги имам. Иска ми се да забравя за поскачанията и лозунгите преди 20 години- "Което е законно, е морално".
    Глупости- била спазила някакви правила. Долу всякакви правила. Да живей злобата и завистта!
    Б...и демокрацията- уж действаш съгласно правилата, но не мисли, че си прав. Защото ние казваме дали си прав- ние- завистливите, злобните, нискочелите! Айде иди сега проявявай инициатива, бъди креативен в работата си. Ще бъдеш креативен, ама ще те стигне скоро тежката гьостерица на всеобщата злоба и завист! Действай, действай!