Отидете към основна версия

2 969 10

Ходенето спасява пенсионерите от инфаркт

  • възрастни-
  • инфаркт-
  • пенсионери

Ходенето спасява възрастните хора от инфаркт. Екипът твърди, че ключът към намаляване на риска от сърдечни заболявания, убиец номер едно във всяка страна, е да се подобри функционирането на кръвоносните съдове.

В изследването са участвали над 1600 британски доброволци на възраст между 60 и 64 години. Те са носели сензори за сърдечен ритъм и сензори за движение в продължение на пет дни.
При 60-годишните, които се занимават с физическа активност, им се подобрява функцията на кръвоносните съдове, което от своя страна намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, твърдят изследователите.

"Възрастовият диапазон от 60 до 64 години представлява важен преход между работата и пенсионирането, когато поведението и начина на живот се променя", отбелязват лекари.

Според Националния институт по здравеопазване на Великобритания рискът от коронарна болест на сърцето се увеличава от 45 години при мъжете, а при жените - от 55-години.

За да се подобри здравето на сърцето, Американската асоциация за сърдечни заболявания препоръчва всяка седмица да се занимаваме поне 150 минути дневно с умерен интензитет с физически упражнения или с висока интензивност поне 75 минути седмично, но дори 10 минути ходене дневно биха помогнало много.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини