Отидете към основна версия

5 036 35

Ето го най-сексапилният мъж за 2018

  • британец-
  • идрис елба-
  • най-сексапилен мъж-
  • сп. people-
  • актьор-
  • чернокож-
  • титла

46-годишният британец Идрис Елба се появи на корицата на престижното издание

Снимки: AP/БТА

Британският актьор Идрис Елба, за когото феновете на Джеймс Бонд се надяват да влезе в ролята на следващия агент 007, бе обявен за най-сексапилен жив мъж от сп. People.

Той стана 33-ят член на ексклузивния клуб на най-привлекателните мъже в света.

Роденият в Лондон актьор заяви, че не могъл да повярва, когато от списанието му съобщили новината. Въпреки това, 46-годишният британец сподели, че усещането да носи тази титла е доста приятно.

Той е сред най-известните британски актьори — печели "Златен глобус" за ролята си в детективския сериал "Лутър", излъчван по Би Би Си, снима се е в американския сериал "Наркомрежа" и филмите "Тор: Богът на гръмотевиците" и "Тор: Светът на мрака".

Сред актьорите и певците, получавали същото признание през годините, са Блейк Шелтън, Крис Хемсуърт, Адам Лавин, Джордж Клуни, Чанинг Тейтъм. Наградата се връчва от 1985-та година насам, когато неин носител е Мел Гибсън.

Освен Елба, само двама други чернокожи са били удостоявани с тази титла, откакто сп. People започва да я присъжда преди 33 години. Това са афроамериканската звезда Дензъл Уошингтън — през 1996 г. и Дуейн Скалата Джонсън, чиято майка е родом от Самоа, а баща му е чернокож канадец — през 2006 г.

Елба е сред актьорите, чиито имена се спрягат за ролята на Джеймс Бонд в средващия филм от поредица за прословутия агент 007, който трябва да се появи на голям екран през 2020 г.

През август британецът подхрани слуховете, че ще бъде първият чернокож актьор, избран да влезе в образа на Джеймс Бонд, когато публикува в Twitter своя версия на емблематичната фраза "Казвам се Елба, Идрис Елба". Оказа се обаче, че това е просто недоразумение, за което няколко дни по-късно той лично се извини.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини