Отидете към основна версия

13 053 19

Почти никой не успява да открие огромната змия на тази СНИМКА. Вие можете ли?

  • змия-
  • снимка-
  • австралия-
  • загадка-
  • наблюдателност-
  • питон-
  • офидиофобия

С подобни загадки австралийските ловци на змии разнообразяват деня си

Снимки: shutterstock

Змиите могат да бъдат изключително страшни и опасни независимо дали са отровни или не. Те са опасни, непредвидими и често пъти незабележими. Змиите се прокрадват през тревата, сливат се с околната среда, вмъкват се в тъмни и тесни пространства, откъдето дебнат нищо неподозиращите си жертви. Змиите са готови да нападат всеки, който сметнат за заплаха или храна. Може би именно това ги прави едни от най-плашещите животни в света.

Неистовият страх от змии се нарича офидиофобия и е втората най-разпространена фобия в света. И макар повечето хора (около 1/3 от населението на света) да се плашат или да изпитват отвращение от тези студенокръвни влечуги, този страх не бива да се бърка с паническия страх (фобия). Не всеки, който се плаши от змии страда от офидиофобия. Хората с това състояние не могат да гледат змии дори на кино или на снимки.

А вас страх ли ви е? Можете да изпитате себе си със снимката по-долу.

Виждате ли къде е змията?

Служители, от австралийската служба за залавяне и премахване на змии Sunshine Coast Snake Catchers, наскоро споделиха на страницата си интересна снимка, която заинтригува много от любителите на тези студенокръвни създания. На кадъра има голяма змия, но тя така добре се е сляла с околността, че трудно може да бъде открита. В текста към снимката ловците на змии приканват своите последователи да открият къде се крие огромното влечуго, като за по-наблюдателните има и допълнителен въпрос: "от какъв вид е змията".

Хвърлите един поглед. Можете ли да я откриете и идентифицирате?

Ако не сте успели да намерите влечугото, ето ви подсказка: Змията се намира в десния горен ъгъл на снимката. Тя се е притаила в храсталака, увита около оградата.

А ето и отговора на допълнителния въпрос:

Змията на снимката е вид питон с дължина между 2,7 и 3 метра. Този вид не е отровен. Той души жертвите си преди га ги погълне. Въпреки това ухапването на питона може да причини сериозни разкъсвания, тъй като зъбите на тези змии са много остри и извити навътре.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини