Отидете към основна версия

9 013 56

Какви са предимствата на връзката с колега?

  • връзка-
  • колега-
  • работно място

Голям процент от двойките се запознават на работното място

Снимка: Shutterstock

Модерната жена става рано сутрин и отива на работа. Тя е наравно с мъжа, сама осигурява доходите си и е рамо до рамо с него в офиса. В такъв случай съвсем не е странно, че голям процент от двойките се запознават на работното място и решават дали е редно да продължат интимните си отношения, или е по-добре да ги прекратят. Темата за връзките в офиса винаги буди противоречиви реакции. Някои са категорични, че това е немислимо и крайно непрофесионално, а други, че е чудесна идея.

Всяка фирма има различна политика за личните взаимоотношения, някои компании ги забраняват, други пък оставят възможност на служителите си, пише woman.bg. При всички случаи не е приемливо да демонстрирате явно връзката си, независимо дали работодателят ви има нещо против нея, или я приема.

Вижте плюсовете на това да излизате с колега от офиса:

По-продуктивни сте, когато сте щастливи

Човекът, когото обичате и от когото се вълнувате е ежеминутно до вас и си помагате. Какво по-хубаво от това? Само близостта с него чисто физически може да ви донесе онази радост, от която се нуждаете в натовареното всекидневие. Със сигурност ще бъдете много по-продуктивни, ако сте в приповдигнато настроение.

Имате солидна подкрепа

Съвсем различно е, когато сред колегите ви има човек, който ви е близък и знаете, че можете да разчитате на него. Дори и без да го молите, той ще ви пази гърба, когато се налага, ще ви помага, вие на него, ще си разменяте информация. Знаете, че любимият ви ще бъде до вас и може да ви защити в кризисни ситуации.

Няма да се разсейвате

Много работодатели изпитват притеснение, че когато двама служители започнат романтична връзка, те ще се разсейват по-лесно и продуктивността им ще намалее. Истината е обаче, че е точно обратното. Много по-вероятно е влюбен човек да се разсейва повече, когато обектът на чувствата му не е наоколо. Тогава той излиза от работа, за да му се обади по телефона или прекарва повече време в мисли за него. А когато половинката е наоколо, той е спокоен и знае, че може винаги да се обърне и да си поговорят.

Имате повече общи теми на разговор

Връзката ви с този човек ще е наистина силна, защото до голяма степен ще споделяте едни и същи проблеми, както и мнението си един с друг. Ще научавате нови неща за офиса, както и той от вас, защото все пак ще общувате с различни хора. Отношенията ви ще стъпят на една солидна база, а също така любимият ви е перфектният човек за съвет, свързан с работата. Достатъчно сте близки, за да ви даде полезни напътствия и е запознат отлично с обстановката на вашето работно място.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини