Отидете към основна версия

10 105 7

Шеф Виктор Ангелов издаде супер рецепта

  • шеф ангелов-
  • кулинар-
  • виктор ангелов-
  • рецепта-
  • шоколадово суфле-
  • сабайон-
  • hells kitchen-
  • десерт

Известният готвач разкри как сами да приготвите шоколадово суфле със сабайон

Шеф Виктор Ангелов смело може да се нарече лошото ченге в българския вариант на световноизвестното кулинарно риалити шоу за професионални готвачи „Hell’s Kitchen”.

Майсторът на изтънчената кухня разкрива своята рецепта за шоколадово суфле с крем сабайон.

Шоколадово суфле

Необходими продукти:
200 г краве масло
200 г шоколад
160 г захар
5 яйца
4 жълтъка
90 г брашно

Начин на приготвяне:
Разтопявате шоколада и кравето масло на водна баня. Междувременно разбивате захарта и яйцата с миксер до получаване на мека пяна.
Добавяте жълтъците към разтопените масло и шоколад, след което смесвате сместа от шоколад , масло и жълтъци с разбитите яйца и захар.
Накрая добавяте пресятото брашно и бъркате, докато сместа стане еднородна и гладка.
В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливате готовата смес и замразявате.
Когато решите, че ви се хапва това сладко, шоколадово изкушение, просто изваждате от камерата / фризера и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути.

Крем Сабайон

Необходими продукти:
2 яйца
30 г захар
90 г бяло вино
портокалова кора
щипка кардамон Начин на приготвяне:
В купа на водна баня слагате яйцата, захарта и виното. Разбърквате енергично, добавяте за аромат портокаловата кора и кардамона.

Сабайонът обаче, трябва да се използва на момента иначе губи всякакви вкусови качества.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини