Шеф Виктор Ангелов смело може да се нарече лошото ченге в българския вариант на световноизвестното кулинарно риалити шоу за професионални готвачи „Hell’s Kitchen”.
Майсторът на изтънчената кухня разкрива своята рецепта за шоколадово суфле с крем сабайон.
Шоколадово суфле
Необходими продукти:
200 г краве масло
200 г шоколад
160 г захар
5 яйца
4 жълтъка
90 г брашно
Разтопявате шоколада и кравето масло на водна баня. Междувременно разбивате захарта и яйцата с миксер до получаване на мека пяна.
Добавяте жълтъците към разтопените масло и шоколад, след което смесвате сместа от шоколад , масло и жълтъци с разбитите яйца и захар.
Накрая добавяте пресятото брашно и бъркате, докато сместа стане еднородна и гладка.
В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливате готовата смес и замразявате.
Когато решите, че ви се хапва това сладко, шоколадово изкушение, просто изваждате от камерата / фризера и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути.
Необходими продукти:
2 яйца
30 г захар
90 г бяло вино
портокалова кора
щипка кардамон
В купа на водна баня слагате яйцата, захарта и виното. Разбърквате енергично, добавяте за аромат портокаловата кора и кардамона.
Сабайонът обаче, трябва да се използва на момента иначе губи всякакви вкусови качества.