Отидете към основна версия

8 176 15

Мария Илиева преля от вълнение заради тази среща (СНИМКА)

  • мария илиева-
  • среща-
  • верка сидерова-
  • като две капки вода-
  • народна певица-
  •  лале ли си

Певицата, която бе един от участниците в последния сезон на "Като две капки вода" призна, че срещата я е вдъхновила

Снимки: БГНЕС

Скорошна неочаквана среща почти разплака Мария Илиева от умиление. Вълнението ѝ се оказа толкова голямо, че поп певицата не успя да го прикрие. Човекът, който успя така да я развълнува бе голямата народна певица Верка Сидерова.

Една от най-трудните задачи на Мария Илиева по време на участието ѝ в "Като две капки вода" този сезон бе именно тази да пресъздаде и гласово, и визуално именитата народна певица с песента "Лале ли си".

Изпълнението ѝ беше трогателно - дотолкова, че самата оригинална изпълнителка да поиска да се запознае с Илиева.

"Тъй фина е... Прелестна. Изящна. Възхитителна. С искряща душа и топли очи. Умна и интересна.
Крехка и мъничка, което съчетано с аристократичната ѝ осанка и маниери, те влюбва в нейната личност и буди онзи вдъхновяващ респект, който те кара да мечтаеш. Верка Сидерова!", написа Мария в личния си Фейсбук тези дни и публикува снимка от срещата си с Верка Сидерова. И добави с неприкрито вълнение:

"Когато разбрах, че е пожелала да се запознаем, впечатлена от изпълнението ми на "Лале ли си" в "Капките", се развълнувах и сърцето ми се изпълни с гордост, възторг и нетърпение! Имах една от най-специалните срещи през музика в живота ми. Боже, колко съм щастлива!"

93-годишната Верка Сидерова, която е солистка на ансамбъла за народни песни и танци с главен художествен ръководител Филип Кутев, е и почетен гражданин на Добрич.

Носител на най-високото държавно отличие орден "Стара планина" – I степен, на десетки награди от най-престижните събори и фестивали, превърнала се в емблема на българската народна песен, разнесла красотата ѝ в десетки страни на петте континента.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.

Свързани новини