Отидете към основна версия

4 704 3

Рецепта на деня: Освежаващ фреш от диня

  • диня-
  • фреш-
  • рецепта

Динята е богата на витамин В и С

Снимка: Shutterstock

Ако искате нещо много освежаващо и тонизиращо през горещите дни, направете си фреш от диня. Високото съдържание на вода в динята спомага за по-добър метаболизъм на организма. Помага за пречистването на отделителната система. Динята е богата на витамин В и С, съдържа ликопен, който предпазва от инфаркт. Ако сте на диета, спокойно може да консумирате фреш от диня, съветва hitrinibg.com. Този фреш се бори с лошия холестерол, подагра, пречиства черния дроб.

Продукти:

Диня

Мента (по желание)

Лед

Пасатор или блендер.

Приготвяне:

Важно е динята, която ползвате да е добре узряла и охладена. Нарежете на подходящи парченца, според това как ще я пасирате.

Ако искате може да почистите семките, но не е задължително, защото ако ползвате уред с по-голяма мощност, семките ще се смелят, а те са богати на лизин, глутаминова киселина, триптофан - все важни аминокиселини. Така, че вие преценете ще ги оставите ли или не, във вашия фреш.

Пасирайте много добре и поднесете с кубче лед. Може да добавите и малко листенца прясна мента, която придава допълнителна свежест. Насладете се на този чудесен освежаващ фреш от диня в летните горещини!

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини