Зарганът е един от най-желаните черноморски въдичарски обекти. Лаиците го оприличават със змиорката, но разликите са очевидни. Зарганът притежава великолепни вкусови качества. Ненапразно французи, италианци и британци го смятат за деликатес. Ето как да сготвите тази интересна риба:
Необходими продукти:250 г зарган
6 кайсии
1 домат
1 глава лук
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
1 с.л. олио
4 с.л. бяло вино
Начин на приготвяне:
Рибата, нарязана на парчета, се изпича на тиган без мазнина. Лукът (1 глава), нарязан на ситно, се задушава в олиото. Прибавят се нарязаните кайсии (6 бр.) и задушаването продължава, пише 1001recepti.com. Посолява се, подправя се с черен пипер. Налива се бялото вино (4 с.л.) и се вари още 3 минути. Печената риба се поднася върху домати, залети с кайсиевия сос.