Отидете към основна версия

5 330 5

Рецепта на деня: Печен зарган с кайсии

  • зарган-
  • какво да сготвя-
  • кайсии

Зарганът притежава великолепни вкусови качества

Снимка: Shutterstock

Зарганът е един от най-желаните черноморски въдичарски обекти. Лаиците го оприличават със змиорката, но разликите са очевидни. Зарганът притежава великолепни вкусови качества. Ненапразно французи, италианци и британци го смятат за деликатес. Ето как да сготвите тази интересна риба:

Необходими продукти:

250 г зарган

6 кайсии

1 домат

1 глава лук

2 скилидки чесън

сол

черен пипер

1 с.л. олио

4 с.л. бяло вино

Начин на приготвяне:

Рибата, нарязана на парчета, се изпича на тиган без мазнина. Лукът (1 глава), нарязан на ситно, се задушава в олиото. Прибавят се нарязаните кайсии (6 бр.) и задушаването продължава, пише 1001recepti.com. Посолява се, подправя се с черен пипер. Налива се бялото вино (4 с.л.) и се вари още 3 минути. Печената риба се поднася върху домати, залети с кайсиевия сос.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини