Отидете към основна версия

18 881 5

Най-добрата храна при високо кръвно налягане

  • кръвно налягане-
  • моцарела-
  • сирене-
  • храна

Хипертоничните пациенти трябва да включват в менюто си бяло сирене, като моцарела, фета и козе сирене

Снимка: Shutterstock

Сиренето моцарела е най-добрият продукт за хора с високо кръвно налягане, твърдят британски диетолози. Млечните продукти са богати на калций, но повечето от тях съдържат много мазнини, а някои съдържат твърде много сол. Според диетолозите сиренето моцарела, за разлика от много други подобни храни, съдържа малко сол и мазнини.

Британските експерти обясняват, че хипертоничните пациенти трябва да включват в менюто си не само моцарела, но и други сортове бяло сирене, като фета и козе сирене. В допълнение, изварата с ниско съдържание на мазнини също помага за понижаване на кръвното налягане.

Сиренето се счита за мазен и висококалоричен продукт, но редовната му употреба, както установили учени от колеж в Дъблин, не само не вреди на фигурата, но, напротив, помага да отслабнете.

Освен това се смята, че сиренето помага за контрол на нивата на кръвната захар, пише zdrave.to.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.

Свързани новини